BAZI YANLIŞ GELEN YANLIŞ ANLAŞILAN YANLIŞ BİLİNEN GERÇEKLER

Namazın kazası yoktur. Orucun kazası tutmadığınız gün kadar ramazandan sonra tutmanızdır. Kefareti mefareti yoktur. Kimsenin yerine oruç tutulmaz. Kimsenin yerine haca gidilmez, sadaka verilmez. Zaten namaz da kılınmaz. 
Kadınlar rahatsız oldukları adet döneminde Oruç tutabilirler, namaz kılabilirler. Oruç tutamayacak durumda iseler tutmadıkları oruc günü kadar ramazandan sonra tutarlar. Namaz her halükarda kılınmalıdır. İster loğusa ister hayıslı olsun hiç farketmez namaz kılmak zorundadırlar. Cuma günü 2 rekat öğlen namazı kılınır cuma namazı diye bir namaz yoktur. Kadınlar da cuma günü toplanmaları gerekirler fakat şu teknolojinin ileri safhasında cuma günü camilerde toplanmanın çok yersiz olduğunu düşünüyorum. Camiye gidilmeden de ihtiyac sahiplerine ulaşılabilmekte. Sorunlar cözülmektedir. Cuma gunü toplanmanın gayesi ihtiyac sahiplerini görmek sorunları ele almak içindir fakat bu zamanla hedefin dışına çıkmış siyasilerin politik mecrasına dönüşmüştür. 
Cihat insanı yaşatmak için yapılır insanı öldürme işi ancak size saldırıldığında canınıza kast edildiğinde yapılabilir. Dini yayma ganimet elde etmek bu dini tebliğ etmek icin cihat yapılamaz. Kadın cariye elde etmek için asla yapılamaz. Kuran okumak için abdestin alınması gerekmez. Kuranı okuyacak kisinin temiz bir kalple yaklasması arınarak ondan istifade etmesi istenmistir. Kurandan açık aramak ayetleri yanlış tevil etmek manalarını kaydırmak niyetinde olanlar dokunamazlar yani ondan faydalanamazlar. Kuran şifadır derken gribe vereme alerjiye bunalima okununca iyi gelmez iyi etmez ancak kuranı hayatina tatbik edenler Allahin emirlerine öğütlerine sımsıkı sarılanlar ancak ondan güzelce istifade ederler. Ayetel kursi'yi gunde 7 kez okuyana melekler gorevlendirilir evine zarar gelmez turunden sozler uydurmadir öyle olsa bu ölenler nasil öldüler sehit edildiler. 
Yanlış bilinen bazı gerçekleri belirtmeyi gerek duydum selametle.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.