ALLAH’IN HER DAİM HUZURUNDAYSAK BUNCA HAZIRLIK NİYE?

Allah’ın her an huzurundayız.

Onun huzuruna çıkmak deyimi ancak putperestlerin kendi putları için kullanabilecekleri bir deyimdir.

Ancak insan putunun huzuruna çıkmak ister.

Mekkeli müşrikler Kâbe’ye doldurdukları putlarına döner onlara tanzimde bulunurdular. Şu an müslümanların yaptığı da budur. Onlarda Kâbe’ye dönerek sanki Allah’a döndüklerine inanıyorlar.

Müslümanların Allah’a ibadet ederken hazırlık yapmaları putlara hazırlık yapan müşriklerden bir farklarının olmadığını gösteriyor.

Allah’tan koptuğumuz kör bir nokta yok. Her anımızla Onun huzurundayız. Toplum içine insan içine çıktığınız temizliğinizle Onu anabilir Ona ibadet edebilir Ona her halükarda tanzimde bulunabilirsiniz birşeyin bozulduğu yok insan içine çıktığınız temizliğinizle Allah’ı anabilir ibadet edebilirsiniz. Ubudiyet yirmi dört saatinizi Ona adıyorsunuz işte o yirmi dört saatinize salat denmektedir salatınıza ne sığdırabilirseniz ne ibadet ettiyseniz ne sadaka verdiyseniz ne iyilik ettiyseniz Allah’a adanmış gününüzdür. Maide 6.ayette namaza kalktığınızda diye meal yapılan ayet aslında salat’a kalktığınızda yani güne başladığınızda sabah kalktığınızda diye alınmalıdır buradaki günlük temizliğe dini bir kisve giydirilmiş namazın bir parçası haline getirtilip huşu içinde kılınacak namaza engel arz ediyor devamlı şüphe duyulacak abdestim zarar gördümü ya bozulduysa düşüncesinden istenilen huşunun kaybolmasına sebep olacaktır. Yani demem o ki salat’ın içindedir tüm yapılacak ibadetler. Kişinin Allah’a adadığı güne salat denmektedir. İnananın bir günü vardır o da bugündür yarını yoktur. bilemez yarına çıkacağını. öyle ki bir iki nefes sonrasını bile bilemez.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.