SÖZÜN ÖZÜ (23 NİSAN 1920)

23 NİSAN 1920

23 Nisan 1920'de, Hacıbayram Camisi'nde cuma namazı kılınıp, kurbanlar kesildikten sonra ilk TBMM, İttihat ve Terakki Kulübü olarak yapılan binada açıldı. TBMM’ni açılışında Atatürk'ün sözleri tutanaklara şöyle yansıdı: "Hep birlikte bakışlarımızı, vicdanımızın merkezi olan millete dikelim. Orada erdemin, vefa ve içten bağlılığın, yenileme arzusunun, egemenlik aşkının ve geleceğin sönmeyen ateşi yanmaktadır. Bu kutsal ateş, kendi içindeki bilgisizlik ve karanlığı yakacak ve bağımsızlığımızın önüne dikilecek olan bütün engelleri yıkacaktır. Efendiler, millet önünde, onun hak ettiği bağımsızlığın önünde, onun layık olduğu gelişme ve yenileme arzusu önünde, her kuvvet ancak milletin irade ve amaçlarına uymak şartıyla yaşayabilir. Milletin irade ve amaçlarına uymayanların talihi hüsrandır, çökmedir.'' şeklindedir.

TBMM’nin 103 üncü yaşını kutlayacağımız 23 Nisan 2024 tarihinde kurucu iradenin düşüncelerini sözde savunan Atatürk cücücülerin millete ve ülkesine, milletin milli/manevi dünyasına, milletin özgürce yaşamasına, ülkesinin bağımsızlığı konularında görüşü bakışı nedir?  1950 yılına kadar bu ülkede Kur’an okumayı ve öğrenimini yasaklayan, 2002 yılına kadar insanların kılık kıyafeti ile uğraşan, eğitim öğrenim hakkını elinden alan/almaya çalışan irade günümüz cücücülerinin iradesi değil mi ? Günümüz cücücülerinin söylem dili ile George, Biden, Trump, Emily, Elizabeth, Frank Walter , Leon,  Paul, Emma, Hanna, Macron, Charles, Louis,Anais,  Fayette, Patrice Agir, Aram, devşirme Karayılan, Cemil Bayık, Berfin, Rojda,  Rojbin vs. nin söylem dili benzer mi, aynı mı ? Sorularını cevapladığımız ölçüde bugünün cücücülerinin rahmetli Atatürk’ün mirasından yararlanan vampirler olduğunu görürüz.

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.