OLGUNLUĞA DOĞRU


Her insanın olgunlaşma devresi farklıdır.

Fiziksel olgunlaşma kendiliğinden zaman içinde gelişse de ruhsal olgunlaşma kişinin kendisine duyduğu sevgi saygının birleşip gelişmesiyle farkındalığının artmasıyla olur.

Olgunlaşan kişi önce kendi sorumluluğunda  ne yapması gerektiğini idrak eden kişidir.

Analitik düşünmeye başlamıştır yüzeysel olarak değil ,içsel olarak hem kendine hem karşısındakini incelemek durumundadır.

Zamanın ne kadar değerli olduğunu kendisiyle birlikte   karşısındaki insanlara devamlı gardını almak zorunda olduğunu ,her daim kendini koruma zorunluluğunu  iyi bilir.

Olgunlaşmaya başlayan kişi ilişkilerinde nettir Ne istediğini iyi bilir bunu karşısındakine geçirmesini de..

Maddi konularda karşısındakinin daha iyi kazanması onu rahatsız etmez tam tersi takdir etmesini iyi  bilir.Bu onun özgüvenin de olgunlaşması demektir.

Eğlenmenin de çalışmanın da ayrı safhalarda   olduğunu birbirine karıştırmayacak kadar önemli olduğunu da iyi bilir.

Olgunluğa erişmiş farkındalığı çoğalmış olan kişiler karşısından zarar görüp görmeyeceğini de hisseder arasındaki mesafeyi iyi korurlar.

Nostaljiye takılmaz yaşanmış bitmiş anılarına iyisiyle kötüsüyle kabul ederek yoluna devam ederler. Gelecek  beklentisi değil günü yaşamak önemlidir onlar için.

Sisteme ne kadar uymaya çalışsa da insanların sözlerine katılmayıp kendisi kabul etmiş görünse de umursamaz  kendi bildiğini hep  yapacaktır.

Böylelikle olumsuzluk içinde geçen her söze dirençle yıkılmadan sarsılsa da daha güçlü bir şekilde ayağa kalkarak devam edecektir.

Geçmişte herkesin hatalar yapabileceğini bu hatalardan kendisine çıkartacak sonuçlarla üzülmemeyi öğrenecek ahlarla vahlarla geçirecek zamanının olmadığını görerek yola devam diyecektir.

Hayatta var olma sebebini olgunlaşma, tecrübe, yaşanmışlıklarla eşitlendiğini görebilecektir.

Sonuçta Kendinizi fark ederek  Sevgide kalmanız dileğiyle....

Emel Araz 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.