SÖZÜN ÖZÜ (SPOR ve ATATÜRKÇÜLÜK)

                       SPOR ve ATATÜRKÇÜLÜK

                     Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali Suudilerin Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesi Merhum Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğu tişörtlere ve 100. yıl kareografisi ve pankartlarına izin vermediği gerekçesi ile Fenerbahçe ve Galatasaray takım yöneticilerinin maça çıkmama kararı alması sonucu TFF kararı ile maç ertelenmesi/ertelendi..

                     FİFA Kuralları IFAB; Kural 4; madde 5 “Sloganlar, İfadeler, Görseller ve Reklamlar, faslı; Temel zorunlu giysi ve gereçler; Temel zorunlu giysi ve gereçler, herhangi bir politik, dini ya da kişisel slogan ile ifade ya da görselleri içeremez. Temel zorunlu giysi ve gereçlerinde politik, dini ya da kişisel slogan ile ifade ya da görseller bulunan oyuncunun takımı, turnuva organizatörü ya da FIFA tarafından cezalandırılacaktır.” denmiştir.   Ayrıca; Maçlarda giyinilecek formalarla alakalı FIFA'nın kuralları net. En az 15 gün önceden hangi takımın ne giyeceği bildirilmek zorunda.  Maçta ne giyinilip ne giyinilmeyeceğine FIFA karar veriyor.

                     FİFA mevzuatı bu şekilde olmasına rağmen Galatasaray ve Fenerbahçe'nin programda olmayan Atatürk baskılı tişörtüyle ve sözlerinin olduğu pankartlarla yurt dışı sahada sahaya çıkma kararı !!!!!!!!

                     Başta FOX TV olmak üzere Türkiye karşıtlığını ilke edinmiş basın yayın organlarının, sözde Türkiye siyaset kurumu muhalefetinin yanında yer aldığı savı ile bu spor müsabakası dahil bütün işlem ve eylemlerinin Türkiye aleyhine olacak şekilde basın yayın faaliyeti ile siyaset yaptığını sanan azınlık düşünce sisteminin eylem ve söylemleri !!!!!!!!!   

                     Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesi Rahmetli Atatürk'ün Spor ve sporcu ile ilgili sözlerinden bazıları; “-Spor, ahlaktır. -Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” dediği halde günümüz Atatürk’ cücülerinin  Suud-i Arabistan’daki  işlem ve eylemlerini  ırkçılık, dincilik veya ideoloji terazilerinin hangisinde tartmalıyız ?????

                     Bizim ülkemizde birileri çıkıp provokatör bir eylem yapma istese ve bu eylemin konu ile ilgili uluslararası mevzuata aykırı olduğunu bilerek  “Tabii ki” diyerek müsaade edilebilir mi, kim edebilir. O halde; Suud-i Arabistan’da yaşanan;  Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki oynanacak Süper Kupa finalinde giyilemeyen tişört açılamayan pankart değil, daha derin ve kirli amaçlardır.       

Etiketler : Kirli amaçlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.