BIRAK GİTSİNLER..

Hayatımı sadeleştirmeye karar verdiğim andan  beri bana yük olan insanları başımdan atmak başlarda zor gelse de artık hiç gelmiyor.

Alışmaya başladım sanki işin tuhafı her atılan lüzumsuz  fazlalıklar hayatımda hafiflememe neden olurken anlamadığım hazzı da yaşamama sebep olmakta.

Sorguluyorum kendimi hiçbir işime yaramayan sadece alışkanlıklardan dolayı oluşan hep benden götüren  enerjimden yararlanmaya çalışan beni yıpratan kişileri niye hayatımda tutmak için direnmişim ki?

Giden zaten gidecektir gitmemi isteyenlerden de  benim kurtulmam lazım ki yoluma devam edebileyim niye zorluyorum ki ?

Benim de herkes gibi hayata geliş sebeplerim var koşulsuz sevmek arayışlarıma cevap almak kendimi yetiştirmek insanlık olarak yapmam gerekenleri yapmak gibi ,gibi.

Üstelik büyümenin yaşı da yok, her geçen zaman insana hep yeni bir şeyler öğretmekte karşılaştığın insanların sana kattıkları öğrettikleri bunları hep sorguladığın takdirde yoluna devam edebiliyorsun.

 Yoksa boşu boşuna takılıp kalmak bir yerlere insanı devamlı geri götürmekten  başka bir işe yaramıyor. 

Herkesle  aynı statüde olunamıyor  aynı frekansta değerde kalınamıyor. bunların tespiti zor olsa da bulup çıkartmak bizlere düşüyor o yüzden gidecek olanlara yol vermeli,  kendin de yoluna devam etmelidir insan.

Hayatın gerçek anlamı sana dayatılanlarla sınırlı kalmamalı, kalıplara   hele hiç yapışılmamalı.

Beklentiye kapılmadan sadece kendine güvenen insan
hayat yolculuğunda bekleme yapmaz, indiği istasyonlarda karşılaştığı yol kat ettiği insanlarla vedalaşmayı bilerek, tekrar başka istasyonlara geçişler yapar.

 Geride bıraktığı kişilere koşulsuz izin vermek gerek.
Bırakmak bir son değil, yeni  başlangıçlara açılan ve belkide orada mutluluğu,şansı bulacağı eşsiz kapılardan biridir.
Unutma ....!

Sevgide kalın.......

Emel Araz


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.