… Bi gıdım mutluluk

… Bi gıdım mutluluk

 

Biz mutluluğu, cennete bırakanlardanız.


Orda buluşacağız inşeeallah

 


·        Bir ben nasıl mutlu olabilirim

o   Sen mutlu değilsen,

§  O mutlu değilse…

o   Ve onlar…

 

…HAYAT BU İŞTE


İçini çeke çeke ağlarsın ya


Tadına doyulmaz


Ya da katıla katıla gülersin ya


Kontrolsüz


Bir tatlı haz vardır


Her birinde…

 

 

 

…MUTLULUK/suzluk


Adalet, iyilik ve yardımlaşma.


Her nerede varsa tüm güzellikler ve mutluluklar oradadır.


Anladım ki – gerçek mutluluk bu dünyanın ne işi –  ne de harcı ama burası tam da mutluluğun özlem yurdu.


Aşırı dozda mutsuzluk alıyorum yine de mutlu olamıyorum.


Bakalım mutlu olabilecek miyiz? Huzuru bulabilecek miyiz?


Bence, gerçek mutluluğu yakalayamamanın ve derinlerde sürekli mutsuz olmanın en temel sebebi - cenneti hayatını, hak etmediğimiz halde -  dünyada yaşamak isteyişimizden olsa gerek.


Biliyorum, hoyratlığım mutsuzluğumdan.


Değer bilmeyen, belki de değersiz insanlara, değmez insanlara haddinden fazla değer vermenin/yüklemenin derin hüznü bizi kesintisiz mutsuz ediyor. Ama sevgimiz her şeye galip gelecek.


En büyük hırsızlık,  insanların ümitlerinden/mutluluklarından çalmaktır.


En büyük mutluluk, mutlu olacağınız insanlarla bir arada olabilmenizdir. Bu büyük kısmet, harika ve eşsiz bir armağandır


En kalıcı mutluluk, mutlu ederek mutlu olabilmektir.


Ey mutluluk herkes senin peşinde – ama kimse seni sobeleyemiyor – sen kimin peşindesin – kime saklanıyorsun.


Gerçekten mutlu olmak istiyorsan, işe hemen mutlu etmekten başla.


Hayatın en büyük gücü, güveni, huzuru, güzelliği, zenginliği, mutluluğu birbirini derinden, samimiyetle, çok seven bireylerin, sıcacık bir ortamı paylaştığı/oluşturduğu mutlu, sıcacık bir yuva/ailedir.


Hayatta en büyük keyiflerden biri de başarılarınızın ve faziletlerinizin iyilerce ve erbaplarınca içten bir şekilde hayranlık ve sevgiyle takdir edilmesidir.


Herkes mutlu olmak istiyor. Zengin, sağlıklı, güzel – yakışıklı, ilgi odağı ve hep sevinç içinde. E bende… e napim istenmicek gibi değil ki…)))


Hüzünlendirir hep beni, ne kadar küçük ve basit şeyler için, gurur yaparak, özür dilemeyerek, yaşanabilecek ne kadar güzel anları, onca güzel şeyleri, mutlulukları heba ettik,  yaşanamadı. Değer miydi…


İnsan sevdikçe büyür – büyüdükçe sever.


İnsan tek başına mutlu olamaz. İnsan ancak çevresiyle, çevresinde ki mutlu insanlarla beraber mutlu olabilir. Etrafında mutsuz, sıkıntılı, yüzü asık insanlar varken, kim nasıl mutlu olabilir ki? O yüzden mutlu olmak istiyorsanız, mutlu etmeye çalışacaksınız. Mutluluğun olmazsa olmaz sırrı budur.


İnsan, sevdiklerinin yanında değilse – sevdikleri yanında değilse – onu ne mutlu edebilir ki


İnsanın yanında huzur duyduğu – her anlamda güvenebildiği – kendini rahat ve iyi hissettiği biri yoksa – yandı bitti kül oldu


İnsanların birbirlerini sevmelerini – çok seviyorum.


İyi bir eşi olmalı insanın. İyi bir ailesi. İyi çocuklar.  İyi bir dostu, bir arkadaşı. Bir kaç ta seveni. Sağlığı da yerindeyse. Bir de üstüne üstlük borcu da yoksa hiç kimseye. Değme keyfim değme. Bu ne mutluk be. Taşıyor – taşıyor.


İyi bir eşin, iyi bir dostun ve iyi bir işin var, kimseye muhtaç değilsen ve sağlığın yerindeyse, mutluluk adına her şeye sahipsin demektir.


Mutlu et, mutlu ol.


Mutlu olmak için bağırmayacağım – ama sessiz de kalmayacağım.


Mutlu olmak istiyorsan – aşk ile yanında olmayanı – aklından da gönlünden de silmelisin – rahmetli iyi biriydi de diyebilirsin – nankörde olmamak lazım…)))


Mutluluğa dair pek sözüm yokta - mutsuzluk konusunda da söz söyletmem...


Mutluluğu neden bulamadığımızı buldular. Mutsuzluklar, mutluluğu köşede sıkıştırıp ağzını burnunu kırmış – tanınmaz hale getirmişler. Sonrada kimse bulmasın diye gizli bir yere kapamışlar. İşte o yer bulundu. Neresi diye sorarsanız. – tabi bizde sorduk. Söylemiyorlar ya. Sinir oldunuz dimi. E bizde olduk biliriz. Halden anlarız. Durum bu. En iyisi mutsuzluğa devam. Mutsuzlara selam.


Mutluluğun formülü; biz olmak:- ben ve sen bir yere varamayız. Biz olmadan mutluluğu bulamayız. Biz için; bende sen, sende ben hâkim olmalı. İktidar hala sendeyse, ben de hep muhalefetteysem… Biz hala başka yerlerde avare avare geziyordur. Ona ya bir yol açmalıyız ya da yol vermeliyiz…


Mutluluğuna katkıda bulunamadığım tüm sevdiklerimden özür dilerim.


Mutluluk ek - etki, mutlu ol.


Mutluluk herkese ne de güzel yakışıyor, sevinç tüm çehreleri nasıl da güzelleştiriyor.


Mutluluktan yana alacağım var. Mutsuzluk bana çok borçlu.


Mutsuzluğu ben aldım ki, sen ona denk gelemeyesin ve tüm mutluluklar sana kalsın…


Onu bunu bilmem. Birçok önemli. Önemli bir – 1 – var yani. Öncelikle iyi bir ailen varsa – sonrasında iyi bir eşin – dahasın da iyi bir evladın – ötesinde iyi bir arkadaşın – sen varya sen iyi bir yerdesin. Bir tanesin. Neşelen neşelenebildiğin kadar. Sevin sevinebildiğince.


Pusudayım. Elbet bir gün – bir köşede mutluluğu sıkıştıracağım. Ve işte o zaman – onun ağzını burnunu kıracağım. Nedir bu benden istediğin diyeceğim. Ben sana ne yaptım da yıllardır yoksun, küssün. Fena yapacağım onu, çok fena. Yakalamayayım. Elime geçmesin. Yerden yere vuracağım. Ve belime bağlayacağım. Elime kelepçeleyeceğim.  Görür o gününü…


Sevdiklerim hep yanımda olsa ya da ben hep sevdiklerimin yanında olabilsem.


Sevmediğiniz ve mutlu olmadığınız bir yerde/biriyle olmak mecburiyetinde oluşunuz, ölümden beter bir çaresizlik/mutsuzluktur.


Şu dünyada, bunca haksızlık ve zulüm yaşanırken – ben mutluyum – diyebilen hiç bir insan gerçek manada iyi insan olamaz.


Şu hayatta çok kısa bir anı mutlu yaşayabilmek için canla – başla – tüm gücümüzle – bütün hırslarımızla ne de çok çalışıyoruz da asıl ve sonsuz mutluluk diyarı için adeta hiç mesafesinde - parmak dahi kıpırdatmıyoruz. Çok garip değil mi?


Şu öyle mutlak bir gerçektir ki – gerçek mutluluk, mutluluğun kaynağı tüm yaratılmışlara iyi davranmayı sevmek ve hepsinin mutluluğu için gayret göstermek için çalışırken elde edilen sonsuz huzur – keyif ve sevincin toplamıdır,


Yan yana - can cana - göz göze - kol kola - el ele - diz dize - biz bize – laf lafa – söz söze olabilenler musmutlu olanlardır.

 

…DOĞRU TERCİH

 

Haksızlıktan, adalete


Kötülükten, iyiliğe


Bencillikten, yardımlaşmaya


Kabalıktan, inceliğe


Kütüklükten, nezakete


Yobazlıktan, medeniyete


Cehaletten, bilgiye


Anarşiden, asayişe


Gerginlikten, huzura


Savaştan, barışa


Sevgisizlikten, sevgiye


Birini hak edişinden öte kutsallaştırmaktan,


Herkesi hak ettiği oranda sevmeye, saymaya


Samimi bir hicretle


Hicret edilmeden


İnsanlık huzur ve mutluluğa ulaşamaz



erolyazıcı / ABBEYT ♥️

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.