MADEN KAZALARI

İnsan hayatı kendi yarattığımız kâğıt parçaları kadar önemsizleşti. Kendi ürettiğimiz paralar gözlerimiz boyadı. Para bizim değil, biz paranın eşyası olduk. Bizim kullanmamız yerine, o bizi kullanır hale geldi. İpler elinde. Maden ocaklarında her zaman ihmal eksiklikleri var. Maden ocaklarında çalışan işçiler hayatları hiçe sayılıyor. Sürekli ihmaller, ölümler.. Arkalarında gözü yaşlı insanlar bırakarak yok yere göçüyorlar bu dünyadan. Maden kazlarıyla ilgili önlemeler hiçbir zaman alınmadı. İnsanların hayatları hiçe sayıldı. Bu bir bir kader değil. İhmal. Yönetimi beğenmiyorum. Doğru. Ama başa geçen yöneticilerin hepsi kendi menfaatini düşünüyor. Toplumun her kesimi çok fanatik. Gerçekten halkını düşünen bir yönetim gelmiyor. Son olarak umarın önümüzdeki seçimler herkese hayırlı olur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Abdurrahman AYAR 16 Mart 2024 19:02

    Maden kazaları ve ölümlerin başlıca nedeni/nedenlerini; -insan, (ne olacak ki, bana bir şey olmaz, çok bilmişlik)-(İSG) işçi sağlığı ve güvenliği uzmanlarının yetersizliği; bu sayısal yetersizlik değil okullu ve/veya bir kurs eğitimi ile İSG uzmanı sertifikası almışların görev yaptığını zannedenlerinden (İSG uzmanı olacakların en az 10 yıl atölyede, fabrikada ve/veya sahada çalışmış olma şartı aranmalı, yani Uzmanlığını yaptığı yerin ne iş yaptığını biliyor olması gerekir)-İhmal; işine gereken ilgiyi göstermeme, önem vermeme, boşlama, asli işin dışındaki meşguliyet,-patronun çok para kazanma arzusu vs olup; sorgulayıcıların ve/veya ülkemiz halkın günah keçisi yaptığı siyaset kurumunu suçlaması kolaya kaçarak, topu taca atmak veya bu kurumun konu ile ilgili yasal düzenleme dahil çabalarından bi haber olmaktır. selamlarımla