HAYATTAN BEKLENTİLERİNİZİ AZALTIN

Yaşama başlandığında tutunabilme savaşında başlamış oluyor demektir. Bitmeyecek tükenmeyecek gibi gelen istekler gün gelince bir anlam içermediği görmek, öğrenmek demektir.

Geçmişin izleri içinde yüklenen kavramlar beklentiler yarınların endişesi ile günü yaşayamama derdi.

 Kimse farkında değil bir kargaşa içerisinde hakkını vererek yaşayamadan her birimiz birer birer yok olmaktayız.

Nedir içimizdeki bu sahip olma  hırsı
nereye kadar ederi kadar dememekteyiz hayatın kısalığını hiçbir anlam ifade etmediğini görememekteyiz.

Çevrenize şöyle bir bakın gözlemleyin dün hayattan çok beklentisi olan her şeye sahipmiş gibi gözüken insanların ne hale geldiğini.

Size de öyle bakacaklar bir gün kimsenin kimseyi anlamadığı saçma sapan bir olguyla ne istediğini bilmeden kendini fark etmeden sadece sisteme ayak uydurup hiç hayatının bitmeyeceğini  sanarak yaşayan insanlar yok mu çevrende gözlemleyerek ve ona göre yaşamayı öğrenme zamanın gelmiş demektir..

Hayatın bu kadar hızlı aktığını daha düne kadar fark etmeyip sadece akışına bırakan teslim olarak olanla yetinen mutlu olmaya çalışan sağlıktan daha önemli bir şeyin olmadığını anlayan insanlardan olma zamanı.

İnanın daha mutlu olacaksınız hiçbir şeyin sonu olmadığını düşünen insanlardan değil bir gün hiçbir şeyin sağlıktan öte anlam içermediğini görecek isteyenlerden olacak   pişmanlık yaşamamak adına.

Örnekler o kadar çok ki hayatımızda birçok şeyi içermekte olsada görmek istediklerimiz kadar alıyoruz Bu da karşımızdakini değil sadece kendimizi kandırmak ve avutmak oluyor.

Bir hiç uğruna geçirilen yılların sonucuna bırakıyorsun kendini  bir başına vakit gelince o kadar tamah ettiğin övündüğün maddesel birikimlerini geride bırakacağın anlar gelince boşuna yaşamış olduğun yıllarının kıymetini bilmediğini anlıyorsun belkide.

Neden mi  bunları yazıyorum yakın çevremde sevdiğim bir insanının tükenişini gördüm bugün yaşamın her anının ne kadar kıymetli olduğunu anlamamı hatırlattı bana.

 Biraz daha çevrenize duyarlı olmaya davet ediyorum  sizleri. hiçbir şeye değer yüklemeden sevginin saygının hayatın her anının nasıl önem taşıdığını anlayacak fırsatları yakalamanız gerektiğini vurgulamak istedim sadece.

Duyarlı olmak etrafdaki olanları fark etme noktasına gelmek hayatı irdelemek, sorgulamak nerede ne yanlışı yapıyorum demek Her insanın anlaması gereken en önemli noktalardan biri olarak hissettim bugün karşımdaki bilip tanıdığımdan dününden çok şeyler çıkara bilmemden dolayı bugün geldiği noktayı görüp hüzünlenmemem  elde değildi.

Ne diyebilirim ki   yine de şanslı kendisi yanında sevdikleri var onu anlayanlar bilerek veya bilmeyerek naz yapabildiklerinde ona önem veren biraz daha yaşaması için gayret gösteren kişilerle beraber. 

Olmayıpta çaresizlik içinde tükenen insanların yanında bir teselli olsada... son  durum bu. 

Çok sonuçlar çıkarttım bugün de hayattan kendime sözler verdim yapacağım hatalar karşısında kendinden özür diledim olması gereken değeri kendime vermeyişime beklentilerimi azaltmaya karar verdim olanı olduğu gibi ederi ettiği gibi...

Önce sağlıkla sonra da sevgi ile sevdiklerinizle kalın  malda mülk te emanet bu hayatta gerisi teferruattlarda...

Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.