SÖZÜN ÖZÜ (EKONOMİYE MİLLİ DİSİPLİN)

EKONOMİYE MİLLİ DİSİPLİN

Faiz geliri; emeksiz kazançların karlı ve legal olduğu bir ekonomide paranın kira bedeli olup üretim kısıttı yaşanmasına neden olduğu bilinen bir gerçekliktir. Üretim kısıttı yaşanan bir ekonomide arz talep dengesi, arz azalma eğilimi içinde seyrederken talep artışının yavaşlamasına rağmen artarak devam ettiği görülür ki; bu durum enflasyonun en önemli kaynağıdır. Enflasyon;  tüketici üzerinde emperyalist etkisi olan bir yapı olup, emek karşılığı elde edilecek gelirlerin/ücretlerin zorunlu artırılmasına neden olacağından “kısırdöngü” ye neden olmakta, bu durum aslında ekonomik kalkınmayı değil geri kalmanın, satınalma gücünün enflasyona oranla azalmasının nedeni olmaktadır. Yani faiz için; parası olan mudilere ve sermayedarlara emeksiz gelir sağlayan, ekonomi üzerinde yıkıcı rolü olan araçtır denilebilir.

Ayrıca; parayı elinde bulunduran sermayedarlar ve/veya gayri milli düşünce sistemine sahip küçük büyük tasarruf sahibi banka mudileri spekülatif faaliyet için borsada hedef bir kağıdı alıp tavan yaptırıp, satarak marjinal gelirlerini büyütebilmekte ve/veya bankadan aldıkları kredi dahil paraları ile döviz satın alarak döviz kurunun yükselmesinde önemli rol oynamakta, yani her şekilde sermayelerine sermaye katmanın çabası içinde olabilmektedirler. Bunlar için menfaat; milli davranış sergilemekten daha önemlidir.

Faizin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini ve döviz kurunun yükselmesine neden olan gayri milli düşünce sistemi davranışı sergileyen kişi/kişilerin dövize olan talebinin minimum seviyeye inmesi/indirilmesi yönünde;

1-            faiz oranlarının minimum seviyeye indirilmesi kararı alınması,

2-            döviz kullanımının ihracat/ithalat yapan firmalar ile finans sektöründe ticari işlemler için kullanılan bir araç olması yönünde yasal düzenleme yapılması, 

 kötü niyetli, gayri milli davranış içinde olan kişi/kişilerin sermayeleri ve paralarının ekonomiye üretim amaçlı zorunlu girişleri sağlanmış, gayri milli davranış ortamı ile emeksiz gelir elde etme imkânı bulamayacakları bir zemin oluştuğunda üretim ekonomisi önem kazanacak, para; üretimi fonlayan araç olacaktır.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.