şifreyi siz seçin…

Herkese için hayatın tarifi farklıdır. Hayat kimine göre geçmiş, kimine göre gelecek, kimine göre de anı yaşamaktır.
Belki geçmişi, belki geleceği belki de anı yaşamak…

Hayatı hatlarıyla kabullenmeli, İnsanı da hatalarıyla!
Geçmişte yaptığımız hatalar yüzünden hayatımızın geri kalanını onun vicdan azabıyla geçirmeyelim, hayatımızı bu hatayla sürdürmeyelim. Hayatta hata yaparak doğruları öğreniriz kimi zaman. Yok, böyle olmaz diyor sanız, o zaman hayat değildir yaşananlar belki oyun olur da çıkıp dünya sahnesinde oynanır. Hem de hilelerini öğrenerek oynanan bir oyun… Ne kadar basit ve berbat bir oyun olmaz mı sizce de?
İnsanlar yaptıkları ve yaşadıkları şeylerden sadece pişmanlık duymamalı, ders almasını ve çıkarımlar yapmasını da bilmeli… Çünkü ‘Keşke’ ler insanı içten içe yiyen bir kurt gibidir. Yavaş yavaş ama acı çektirerek hayatı mahveden bir kurt. Siz her işinizden önce bir kere düşünün! Hatta olmadı derseniz iki kere düşünün. Düşünün ki yanlış yapmayın. Sonrasında keşke demeyin…
Çalışsaydım keşke, başarsaydım keşke, söylemeseydim keşke vs. Bu keşkeler hiç tükenmez ki.

Hayatta geleceği planlayarak ben şu saatte şunları söylemeliyim veya şurada olmalıyım gibi bir plan yapma imkânınız da yoktur. Çünkü iki dakika sonrası için hayatın size ne gibi bir sürpriz sunacağından habersizsinizdir. Zaten bilinseydi de hayat denilen gerçek gizemli bir süreç olmaz, gayet monoton gidişatıyla sıkıcı olmaz mıydı? Elbette ki, geleceğimizi planlayacağız. Ama bunu sağlayacağız derken hastalık haline getirerek kuralcı bir tip olup çıkmayacağız ortaya. Neden mi? Çünkü hayatı kaçırmamızın önlenemez baş sebeplerinden olur da ondan! Bunun için anı yakala ve bu gerçekler ışığında ve gönlünce yaşamaya çalış.
Bakın işte bitkiler yaşıyor, su akıyor, güneş ise doğuyor ve batıyor. Sen de kendi özelliklerini farkında ol ve onları en üst limitine kadar kullan ve geliştir… Daha da önemlisi ise içinde bulunduğunuz anı yaşarken bir başkasına odaklı değil, kendin için yaşa.

Şifreniz “anı yakala” olmalı. Andan başkası belki olmayacak ve dün geçmiş olacak, yarında henüz gelmemiş!
Unutmayın ki ömür çok kısa ve hızlı kayıyor insanın elinden. Onun için geçmişten ders alıp, geleceğimizi planlayarak anı yaşamalıyız.

 
 

Her gün içinde barındığınız zamanı eskitirken “anı yakalayarak” yaşayabilmeniz dileğiyle…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.