SANATA KAPILARINI AÇAN DİL OKULU

Ankara Elmadağ’da bulunan Amerikanca Kültür Dil Okulu’nda geçtiğimiz günlerde şahane bir edebiyat söyleşisi gerçekleşti. Yazar ve Okur buluşmasını önemseyen okul yönetimi kapılarını sanata ve edebiyata sonuna kadar kapılarını açtı. Unutulmaz anlara imza atıldı.

Edebiyat Söyleşisi ve İmza Gününe Dair

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde yaşayan Yazar/Editör/Eğitmen İlknur Artuğ, bölgede yaşayan edebiyat severlerle buluşmaya, edebiyata değer katmaya devam ediyor. Son kaleme aldığı ‘‘Elma Kokulu Evler’’ eseri okur tarafından çok ama çok sevildi. Bu kadar sevilmesinin nedeni de Elma Kokulu Evler eserinin Elmadağ’ını anlatması. Eserin içinde bölgenin etnik dokusu harika bir şekilde işlenmiş.

Bölge çocukları ilk kez bölgeleri hakkında yazılan bir kitaba şahit oldu. Bu durumda inanılmaz bir heyecan yarattı. 

Kapılarını Sanata Açan Eğitimciler

Okul yönetiminin başında değerli iki öğretmen var. Cenan Akdeniz ve Kıymeti Eşi Duygu Akdeniz…

Kapılarını sanata açan bu kıymetli eğitimcilerin, sanata ve edebiyata verdiği değeri gerçekten burada anlatmamız yetersiz kalır. Gülen yüzleri, insana olan saygıları, kapılarından içeri girer girmez konuklarını ev sahibi gibi hissettirmeleri…

Edebiyat söyleşisi yapıp çocuklarla bir araya gelmek istediğimizi ilettiğimizde çok saygın dille bizimle görüşmek istediklerini, kapılarının açık olduğunu ilettiler. Çok kısa süre içinde de bu süreci sağlıklı şekilde yönettiler.

İmza Gününe Dair

İmza günü gelip çattığında özenle hazırladıkları söyleşi ortamı bizleri çok yüceltti. Harika bir enerji vardı. Aileler, çocuklar heyecanla bizim gelmemizi bekliyorlardı. İçeri girip güneş yüzlü çocuklarla göz göze geldiğimizde kalbimize umut doldu.

Söyleşi de kitaplarla ve edebiyatla nasıl tanıştığımızı, neden kitapların hayatımızda bu kadar kıymetli olduğunu, kütüphanelerimizi nasıl oluşturduğumuzu anlattık. Sonrasında da tek tek kitaplarımızı imzaladık. Tanış olduk, sarıldık, masumiyet dolu anlar yaşadık ve tabii ki sonunda da fotoğraflar çekildik.

Onlar bu ülkenin aydınlık yüzleri olacaklar buna inanıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi burada da söylüyoruz,

‘‘Umut çocuklar da!’’

Son olarak; bizlere kapılarını sonuna kadar açan Amerikanca Kültür Dil Okulu ailesine sonsuz teşekkürler ederiz.


Edebiyata dair hikayelerimizle tekrar görüşmek üzere…      

Araştırmacı Yazar-Şair

Gülsen ÇAKMAK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.