Magazin Haber Girişi : 09 Nisan 2024 13:35

Prof. Dr. Mustafa Dönmez, Uhud İslam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcılığına Atandı

 Prof. Dr. Mustafa Dönmez, Uhud İslam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcılığına Atandı

Uhud İslam Üniversitesi, idari ve akademik kadrosunu güçlendirmeye devam ederken, bu süreçte deneyimli ve değerli bir isim, Prof. Dr. Mustafa Dönmez, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

 

1962 doğumlu ve zengin akademik geçmişe sahip Prof. Dr. Dönmez, Hadis ve  çeşitli İslamî ilimler alanında uzmanlaşmış, üç dile sahip olmasının yanında, Avrupa'da önemli akademik kurumlarda hizmet vermiş ve idarecilik yapmıştır. Prof. Dr. Dönmez, Uhud İslam Üniversitesi'nin akademik ve idari gelişimine büyük katkılar sunması beklenmekte.

 

Üniversite yönetimi, Prof. Dr. Mustafa Dönmez'in ataması hakkında yaptığı açıklamada, "Bilgi birikimi ve akademik tecrübesiyle üniversitemize değer katacak Prof. Dr. Mustafa Dönmez'i aramızda görmekten onur duymaktayız" dedi.

 

Prof. Dr. Mustafa Dönmez Kimdir?

 

10. 04. 1962 tarihinde Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğdu. 1967 yılında işçi olan ailesi ile birlikte Belçika’ya yerleşti.
 

1975 yılında ilk okul eğitimini Belçi-ka’da bitirdi. Küçük yaşta İslami İlimlere olan ilgisinden dolayı Türkiye’ye dönerek, İzmir İmam Hatip Lisesi’nde okudu ve 1982 yılında bu okuldan mezun oldu.

İlim tahsil etmek için, aynı yılda Medine-i Münevvere ’ye gitti. 1987 yılında Medine İslam Üniversitesinin Hadis ve İslami İlimler Fakültesini bitirdikten sonra Belçika’ya döndü. 

Aynı yıl Belçika’nın Brüksel ve Charleroi illerinde, Milli Eğitime bağlı orta ve lise dengi okullarına, ‘Din ve Ahlâk Bilgisi’ dersini vermek üzere öğretmen olarak atandı.

1995-1998 yılları arasında oryantalistlerin İslâm ve Sünnet sahasındaki araştırma metotlarını öğrenmek için, Belçika’nın Louvain Katolik Üniversitesine bağlı Oryantalist Enstitüsünün Arap Dili ve İslamoloji bölümünde eğitim alarak 2. lisansını tamamladı. Yine aynı yıllar arasında başladığı akademik çalışmalarına, 1998 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin Hadis Ana Bilim Dalı’nda devam ederek yüksek lisans tezini verdi.

 

İlmi araştırmalarını devam ettirmek için 2000 yılında, Nebevî Tıpla ilgili başlattığı doktora tezi, 08/04/2005 tarihinde kabul görerek doktor ünvanını, 2010 yılında da Rotterdam’daki Avrupa İslam Üniversitesinden doçentlik ünvanını aldı. 2007- 2015 yılı arası Brüksel´de açılan İslâmî İlimler Fakültesi’nin kurucu dekanı olarak görev yaptı.

2016 yılında Profesörlük ünvanını alan Mustafa Dönmez, Brüksel Avrupa Üniversitesi rektörlük görevine getirildi. Halihazırda, Brüksel’in Avrupa Benelux Üniversitesi’nde Temel İslam Bilimleri Bölüm başkanlığını yürütmektedir. 60 yaşında olup dört çocuk babasıdır. İleri derecede Arapça ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.