Program çerçevesinde, Trabzon’un güçlü sesi Zeynep Birinci mini bir konser verdi. Dernek Başkanı Kemal Aygün Annelere ve gelen misafirlere hitaben şu sözlere yer verdi:“Kıymetli annelerimiz, değerli misafirler sevgili çocuklar anneler günü programımıza hoş geldiniz.
Sevginin, şefkatin, fedakârlığın ve merhametin abidesidir "anne". Koşulsuz ve sınırsız sevgi; saygı, şefkat, sabır ve fedakârlık gibi en yüce duyguları ruhunda barındıran huzur ve mutluluğun anahtarıdır. En kıymetli varlıklarımız, baş tacımız annelerimiz bizi millet yapan değerlerimiz ile aile ve toplum hayatımızın temel taşıdır. Varlıklarında her mevsim bahar, yokluklarında ruhumuz her an onları arar. Allah'ın rahmetinin en güzel tecellisidir annelerimiz.Anneleri baş tacı yapan, "Cennet anaların ayaklarının altındadır" diyen bir dinin mensupları olarak bu sözün idrakinde, annelerimizin hakkının hiçbir zaman ödenmeyeceğinin bilincindeyiz. Hayattaki en büyük yardımcı ve destekçimiz, yürüdüğümüz yolların rehberleri, sağlıklı yetişen nesillerin önderleri, umutlarımızı paha biçilmez emekleriyle aydınlatan annelerimize; bizlere göstermiş oldukları karşılıksız sevgiden, hiç bitmeyen sabırdan, şefkatten, fedakârlıktan, merhametten dolayı minnettarız.
Bir annenin dünyayı değiştirebileceği gerçeğinden hareketle bu anlamlı günün, başımızın tacı annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza katkıda bulunmasını diliyorum. Evladını vatan toprağına emanet etmiş şehit annelerini minnetle anıyorum, Filistinli annelerin acısını yürekten paylaşıyor, her birine dayanma gücü diliyorum. üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi ve fedakârlığını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün kadınların, Anneler Günü´nü kutluyor, aramızdan ayrılan kadın kolları başkanımız Havva ablamız ve ölenlere Allah’tan rahmet hayatta olanlara sağlık sıhhat diliyor her birini ayrı ayrı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.Katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyor, saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum.”