Kültür ve Sanat Haber Girişi : 02 Mayıs 2024 17:10

Pendik’te Uluslararası Şiir Şöleni

Pendik’te Uluslararası Şiir Şöleni
Farklı ülkelerden gelerek Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim – öğretimlerini sürdüren öğrencilerin Türkçe okuduğu şiirler büyük ilgi gördü.
Pendik’te Uluslararası Şiir Şöleni

Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin geleneksel olarak 5.sini düzenlediği şiir şöleni Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Şiir şölenine Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve velileri, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar. Tıklım tıklım dolu olan salonda baştan sona keyifli bir atmosfer hakimdi.

İstiklal Marşı ile başlayan program Kuran-ı Kerim Tilaveti, Okul Tanıtım Videosu, Okul Müdürü Bekir Akman’ın Açılış Konuşması, Protokol Konuşmaları, Slayt Gösterimi, Şiirler, Müzik Dinletisi ve yeniden şiirler, Slayt Gösterisi ile sürerek sona erdi.



Şiir şölenini takip eden Şehrin Şairleri Şiir Grubu Yönetmeni Metin Yazıcı etkinlik sonrası yaptığı değerlendirmede;

“Tam bir kültür şöleni yaşadık. Okul müdürümüzü, öğretmenleri ve performans sergileyen öğrencileri yürekten kutlayarak tebrik ediyorum. Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ilçemiz için de bir zenginlik. Fakat üzülerek ifade etmek zorundayım ki Pendik’te yaşayan birçok kimse bu zenginlikten haberdar bile değiller. Dilerim ki kaymakamlık ve belediye desteği ile kendilerine daha fazla etkinlik sahası açılır ve Pendikliler dünya kültürü ile yakınlaşma imkanı bulur” sözlerine yer verdi.




OKUNAN ŞİİRLER VE OKUYAN ÖĞRENCİLER

Sitare: Osie / Ölürsem Ölürüm: Najat / Çocukluğumuz: Jasmin / Sevmekten: Kevser-Mobina / Tekfurun Kızı: Sabra / Yok Gibi Yaşamak: Takva Şerifli / Çok Şey Var Da: İsmahan


MÜZİK DİNLETİSİ

Bulmak: Sayra / Gözlerin İstanbul Oluyor Birden: Rantlayter / Mehlika Sultan: Sabie / Mataramda Tuzlu Su: Sümeyye Sarıkaya / Sessiz: Ümmügülsüm / Kara Yılan: Esma / Eğreti Sözcükler Arasında: Uneyse- F. Zehra




ULUSLARARASI PENDİK KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAKKINDA

Okulun Vizyonu: Uluslararası standart ve kalitede eğitim veren, köklerine bağlı model ve öncü bir kurum olmak.

Misyonu: Öğrencilerimizin zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışına katkıda bulunmaktır.

Başarılar: YKS Türkiye Dereceleri Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Beş Dilde Münazara Yarışması Türkiye Birinciliği Seyahat Eden Kitaplar Pojesi İle Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Yenilikçilik Ödülü Badminton ve Masa Tenisi İlçe Birinciliği, İl İkinciliği

Öğretmen :55 -  Öğrenci :594 - Derslik :31

Çok Amaçlı Salon(2), Kimya, Biyoloji, Fizik Laboratuvarları,   Resim Sınıfı, Kütüphane bulunmakta. İngilizce-Arapça yabancı dilleri öğretilmekte.

Okulun Sınav Başarı Durumu: YKS Türkiye 643 YKS Türkiye 678 YKS ilk on bin ve yrmi bine girerek başta tıp, hukuk ve mühendislik bölümleri olmak üzere üniversitelerin seçkin bölümlerine yerleşme başarısı göstermiştir.

Sınavlara Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %70.

Sportif Etkinlikler: Masa Tenisi, Badminton, Basketbol, Voleybol

Bilimsel Etkinlikler: TUBİTAK Projeleri Bilim Şenlikleri

Şu an devam eden Projeler: Harezmi Projesi, Erasmus projesi, Evliya Çelebi Projesi, Sada Projesi, Ezbere hadis okuma yarışması, Uluslararası ve ulusal resim sergisi. 

Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus




 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.