GündemHaber Girişi : 28 Temmuz 2025 13:38

Pendik’te Kadın Emeğine Destek: ESKAD El Emeği Panayırı Her Pazar Açık

Pendik’te Kadın Emeğine Destek: ESKAD El Emeği Panayırı Her Pazar Açık
Kadın girişimcilerin el emeği ürünleri Pendik’te hayat buluyor.
Pendik’te Kadın Emeğine Destek: ESKAD El Emeği Panayırı Her Pazar Açık

Başkanlığını Emine Sesli Topal'ın yaptığı Esnaf Kadınlar Kültür ve Dayanışma Derneği (ESKAD) ve Pendik Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “El Emeği Panayırı”, her pazar günü Pendik Sahil Pazar Alanı’nda ziyaretçilerini ağırlıyor. Renkli tezgahlar, özgün tasarımlar ve el emeği ürünlerle dolu panayır, 10.00 ile 21.00 saatleri arasında açık oluyor.

 

El İşi Ürünlerden Çocuklara Etkinliklere

Panayırda birbirinden farklı ev aksesuarları, el işi çeyizlik ürünler, sanatsal görseller, takılar, kitaplar ve giyim ürünleri satışa sunuluyor.

Ziyaretçiler, el emeğiyle hazırlanmış özgün tasarımları doğrudan kadın üreticilerden satın alma imkânı buluyor.


 



 

Etkinlik sadece alışverişle sınırlı değil; karaoke alanı ve çocuklar için boyama köşesi gibi eğlenceli aktiviteler de gün boyunca katılımcılara sunuluyor. Böylece aileler hem alışveriş yapabiliyor hem de çocuklarıyla birlikte keyifli bir gün geçirebiliyor.


 

ESKAD Başkanı Emine Sesli Topal: Kadın emeği görünür oldukça güçleniyoruz

Panayırla ilgili konuşan ESKAD Başkanı Emine Sesli Topal, şu ifadeleri kullandı:



“El Emeği Panayırı, yerel üretimi destekleyerek hem kadın girişimcilerin ekonomisine katkı sağlıyor hem de sosyal dayanışma kültürünü artırıyor. Kadın girişimcilerimizin üretim gücünü görünür kılmak ve onların ekonomik hayata daha aktif katılımını sağlamak amacıyla bu panayırı düzenliyoruz. Her biri kendi emeğiyle özgün işler üreten kadınlarımızın el emeği ürünlerini, Pendiklilerle buluşturmak bizler için büyük mutluluk. Kadın emeği görünür oldukça, toplum olarak daha da güçleniyoruz.”


 

 

Her Pazar Sahilde Buluşalım

Her hafta Pazar günü, saat 10.00 – 21.00 arasında Pendik Sahil Pazar Alanı’nda kurulan ESKAD El Emeği Panayırı, alışveriş yapmak, sevdiklerine el emeği hediyeler almak ya da keyifli bir Pazar geçirmek isteyen herkese kapılarını açıyor.

Etkinlik ve üretici kadınlar hakkında daha fazla bilgiye Instagram’da @esnafkadinlar, Facebook’ta ise “Esnaf Kadınlar Derneği” sayfaları üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.