PENDİK KAZANDI, UMUTLAR ARTTI

   Trendyol Süper Lig’in 36.haftasında Süper Lig ekiplerinden Siltaş Yapı Pendikspor evinde Rizespor’u ağırladı. Pendikspor, ilk yarısını geride kapattığı karşılaşmayı geriden gelerek 2-1’lik galibiyete uzanan taraf oldu. Karşılaşmaya etkisiz bir futbol ile başlayan İstanbul ekibi, ikinci yarıda elde ettiği iki gol ile küme de kalma umudunu güçlendirdi.

   Maçın başlama vuruşu sonrası deplasman ekibi etkili ataklar ile İstanbul ekibinin kalesini yokladı. Maçın ilk 20-25 dakikasında baskıyı kuran deplasman ekibi ilk yarıda golü buldu. İlk yarının son dakikalarına girilirken Rizespor golü bularak durumu 0-1’e getirdi. İlk yarının son dakikalarında beraberlik golünü arzulayan ev sahibi takım VAR incelemesi sonucu penaltı kazandı. Ev sahibi ekip bu ikramı reddedercesine golü kaçırdı. Maçın ikinci yarısı ise adeta Rus ruletine döndü. Beraberlik golünü bulmak isteyen Pendikspor bir yana ikinci golü hanesine yazdırıp maçın fişini çekmek isteyen Rizespor arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı.   Dakika 58 de net bir golü kaçıran Rizespor, ev sahibinin 63. Dakikada ki golüne engel olamadı. Beraberlik golünü bulan Pendik ekibi Umut Nayır ile ikinci golü de bularak durumu 2-1’e getirdi. Maçın 90 dakikalık bitiş düdüğü ile Siltaş Yapı Pendikspor takımı üç puanın sahibi olmuş oldu.

   Sonuç olarak Pendikspor son iki hafta kala kümede kalma uğruna çok önemli bir maçı geride bıraktı. Bugün küme düşme rakiplerinden biri olan Hatayspor maçını kazanmış ve kendi evinde Ligin liderine yenilmiş Karagümrük ile eşitlenmiş oldu. Önümüzdeki hafta düşecek takımlar için kilit bir hafta diyebilrir. Sonuç odaklı futbol ekseninde Pendikspor’un çok dikkatli olması gerekiyor.

                                                                                                                                     Erdem Kavlak

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.