Dünya Haber Girişi : 18 Ocak 2024 12:43

Pakistan Cumhurbaşkanı: Topraklarımızı Savunmak İçin Her Türlü Tedbiri Alırız

Pakistan Cumhurbaşkanı: Topraklarımızı Savunmak İçin Her Türlü Tedbiri Alırız

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, İran ile artan gerilime rağmen, iki ülkenin kardeş olduğunu vurgulayarak, kendi topraklarını savunmak için gereken tüm önlemleri alacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Alvi, yazılı bir açıklama yaparak, Pakistan'ın ulusal güvenliği ve toprak bütünlüğünden ödün vermeyeceğini belirtti. Ayrıca, Pakistan ordusunun Sistan-Beluçistan eyaletindeki "terörist sığınaklarına" yönelik düzenlediği saldırıyı övdü.

Alvi, Tahran'la kardeş ülke olduklarını vurgulayarak, ancak topraklarını korumak adına gerekli her türlü önlemi alacaklarını ifade etti. Aynı zamanda, küresel bir çaba gerektiren terörün ortak bir sorun olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumun bu tehdidi ortadan kaldırmak için birlikte çalışması gerektiğini belirtti.
Alvi, Pakistan'ın tüm devletlerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam saygı gösterdiğini vurgulayarak, diğer ülkelerden uluslararası hukuku ihlal etmemelerini beklediklerini aktardı. İran ile olan sorunların diyalog ve karşılıklı istişare ile çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.