GündemHaber Girişi : 03 Eylül 2025 16:57

Neyzen Tevfik İsmi Pendik'te Yaşatılacak

Neyzen Tevfik İsmi Pendik'te Yaşatılacak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Sadi Türkyılmaz’ın girişimi sonucu Neyzen Tevfik'in anısına İBB tarafından eski çitlembik çay bahçesi önüne bir pano konuldu
Neyzen Tevfik İsmi Pendik'te Yaşatılacak

PANODA Neyzen Tevfik'in kısa bir biyografisi de yer alıyor. Eylül ayı içinde aynı bölgeye 100 adet çitlembik ağacı dikileceği belirtildi.
 
Kartal’da yaşayan ve 1925 ile 1953 yılları arasında zaman zaman Pendik'e de gelen Neyzen Tevfik'in Geziboyu Caddesi'nde bulunan çitlembik ağacının dibinde ney çaldığı bilinmektedir.





İsmet Hulusi, Akbaba dergisinde yazdığı bir yazıda şöyle der:  
“Bir gece Pendik'te deniz kenarında bir kaya üzerinde oturmuş, mavi siyah suda yakamozların oynaştığını seyrediyordum. Gayet hafif bir ney sesi. Hafif ney sesi andan ana coştu. Ney sesi perde perde alçaldı ve sustu.





Sonra öğrendim, o gece ney çalan Neyzen Tevfik'miş''
 

Neyzen Tevfik’in Pendik'e geldiğinde o dönemin önemli fotoğraf sanatçılarından Foto Baki ile derin derin sohbetler yaptığı da bilinmektedir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.