MUTSUZLUK DAHA UCUZ

MUTSUZLUK DAHA UCUZ…

Benim bir süre daha mutsuz olmam lazım…

Çünkü ekonomik durum hiç iyi değil..

Mutsuzluk daha ucuz,daha ekonomik..

Mutsuz olduğun zaman içinden hiçbirşey yapmak gelmez..

Hiçbir yere gitmek gelmez..

Kendini mutlu hissettiğin zaman arkadaşlarınla buluşmak istersin,biyerlere gidersiniz,yer içersiniz,hesabın tamamını ödemeseniz bile cebinizden para çıkar..

Sinemaya tiyatroya gitmek istersiniz,bir tiyatro bileti olmuş 100 lira..

Durduk yere paranız gider.Neden?.Mutlu olduğunuz için..

Evde bile kalsan,mutluluk yine masraf..

Televizyonda güzel bir film seyredeyim dersiniz,keyfiniz yerindeyse,filmi daha keyifli hale getirmek için gider cips,fındık-fıstık-çekirdek alırsınız,yine masraf..

Ama mutsuzluk öyle mi?..Değil..Vur kafayı,yat.Hiç masrafın yok..

Mutsuzken hiç masrafınız olmaz.Bırak film seyretmeyi,televizyonu açmak bile istemezsiniz..Dışarıya çıkıp arkadaşlarla buluşmak,yiyip içmek,sinemaya-tiyatroya gitmek aklınızdan bile geçmez..Paranız cebinizde kalır..

Bu zamanda mutsuz olmazsam,ay sonunu getiremem..

Mutlu olunca alışveriş etmek,üstüne başına yeni şeyler almak istersin,gereksiz masraf..Hiç olmadı yemen içmen değişir.Her zaman yediklerinin daha iyisini yemek istersin.

Ama mutsuzken öyle mi?..İnsanın içinden yemek yemek bile gelmez..

Mide, “Bu şimdi mutsuz,açlık sinyali gönderip de canını bir de bunun için sıkmayayım” deyip,açlık sinyali göndermez,aç olduğunu hissetmezsin,paran cebinde kalır..

Milletçe,memleketçe eğer biraz daha mutsuz olabilirsek,bu ekonomik krizi atlatırız diye düşünüyorum….

☆☆☆☆☆

ASLINDA…

İnsanların yaşlandıkça gözlerinin zayıflaması,küçük şeyleri görememesinin sebebi hayatın bir uyarısı,nasihatıdır.

Hayat bize “Artık yaşın ilerledi.Küçük şeyleri görme.Yaşına göre davran,hoşgörülü ol..” demektedir..

Kulaklarımızın eskisi gibi iyi işitmemesinin sebebi de budur.Hayat bize “Herşeyi de duyma!.Bırak millet konuşsun.Umursama.Sen kendi dalgana bak..” demektedir..

Hafızanın zayıflaması,bazı şeyleri hatırlayamamamızın sebebi de budur.Hayat bize “Hatırlayıp da naapıcan?..Sistiret,unut gitsin.Hatıralar acıdan başka bişey vermez insana” demektedir…

Cinsel gücün yok olmasının sebebi de,kazara çocuk yapmamamız içindir..Hayat bize “Yaptığın çocukların ne hayrını gördün?..Sana bi faydaları oldu mu?.Hepsi kendini kurtarmaya bakıyor.Boşver cinselliği.Hayatın başka zevkleri var.Filim seyret,kitap oku,balık tut,okey oyna..” demektedir…

Hayata kulak verin.Hayat bize her zaman doğru yolu gösterir….

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.