Kendine yeni bir hayat sipariş verebilir misin?

İstediğiniz tatlıyı, yemeği sipariş verir gibi kendine yeni bir hayat sipariş verebilir misin? 

 

– Hayır. O zaman bırakmalısın yarışı.

Başkalarının hayatlarına yorum yapmak çok kolaydır. Peki kendi hayatına sesli şekilde yorum yapabiliyor musun? Yine hayır.

 

Belki de içinden bile söyleyemiyorsun kendin hakkındaki düşüncelerini. O zaman etrafında olanlar hakkında neden her şeye bir yorum yapıyorsun?

 

Her şey hakkında yorum yapma lüksüne sahiptir bazı insanlar. Her zaman onlar iyisini bilir. Peki bu insanlar, kendileri hakkında neden iyisini bilemiyor?

Madem her şeyin iyisini biliyorsun kendine de bilsene.

Kendine en iyi hayatı sun.

Herkes, kendi gibi olmayanı eleştiriyor. Fakat şunu unutuyorsunuz acaba karşınızdaki kişi sizin gibi olmayı istiyor mu? Sanmam.

Yapamadık… İnsan insana iyi gelmedi. 

 

Kimse kimseyi olduğu gibi kabul edemedi. Aşıklar bile severken bir yandan birbirlerini olduğu gibi kabul etmeyip, değiştirmeye çalışarak sevdi.

 

Eleştiri yapan kişi dört dörtlük biriymiş gibi düzgün tesettürlü değil diye birisini yargıladı, kimisi kendi kilosuna kör olup, başkasının kilolusunu eleştirdi, kimisi herkes aynı şehirde doğdu sanıp, şivesi farklı diye eleştirdi. Bu güzellik algısını kimin terazisi ölçülüyor bilmiyorum ama herkes birbirine benzedi. Her şeyin en iyisini bilmiyorum fakat ben herkesin aynı olmasını sevemedim, sizi bilemem.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.