Siyaset Haber Girişi : 24 Ocak 2024 14:52

İşte Pendik Belediye Başkan Adayları

İşte Pendik Belediye Başkan Adayları

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde siyasi partiler belediye başkan adaylarını çoğunlukla belirledi. Adaylar saha çalışmasına başladı. Meclis üyesi adaylarının da belirlenmesiyle yarış iyice hızlanacak.

Pendik’te yapılacak yerel seçimler için siyasi partilerimiz başkan adaylarını çoğunlukla belirledi. Meclis üyelikleri için süreç devam ediyor. Seçimlerde 40+5 (kontenjan) meclis üyesi de belirlenecek.

AK Parti belediye başkan adayı olarak ikinci kez Ahmet Cin’i gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Tarık Balyalı, İYİ Parti adayı Süleyman Turan, Yeniden Refah Partisi Adayı Fahrettin Karakurt, Büyük Birlik Partisi Adayı Adem Karslı, Deva Partisi Adayı Mustafa Yılmaz, Zafer Partisi Adayı Kürşat Dağ gösterildi. Uras Karadeniz ise bağımsız aday olarak seçime girdi.

MHP Cumhur İttifakı çerçevesinde Pendik’te başkan adayı göstermedi. AK Parti listesinden meclis üyesi adayları yer alacak. DEM Parti, Saadet Partisi, Vatan Partisi ise henüz adaylarını resmi olarak açıklamadı.

Siyasi partiler aday listelerini 20 Şubat Salı günü saat 17.00’ye kadar teslim edecek. 3 Mart Pazar günü kesin aday listeleri il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek.

2023 yılında yapılan son Cumhurbaşkanlığı seçiminde Pendik’in seçmen sayısı 547 bin 610. Oy kullanma oranı ise %88.29 oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.