Pendik’te Geleneksel Türk Okçuluğu Gençlere Aktarılıyor
Pendik Belediyesi, ata sporumuz olan geleneksel Türk okçuluğunu genç kuşaklara tanıtmak ve yaşatmak amacıyla yıl boyunca sürecek kapsamlı bir projeyi hayata geçirdi.

Proje kapsamında mobil eğitim aracıyla ilçedeki okullar ziyaret edilerek öğrencilere yerinde geleneksel Türk okçuluğu eğitimi veriliyor.
Mobil Eğitim Aracı Okulları Geziyor
Pendik Belediyesi tarafından yürütülen proje doğrultusunda belediyeye ait mobil eğitim aracı, ilçe genelindeki okulları tek tek ziyaret ediyor. Eğitimler, Türk tarihine ve kültürüne uygun geleneksel kıyafetler ile börk kullanılarak gerçekleştiriliyor. Böylece öğrenciler, okçuluğu yalnızca bir spor dalı olarak değil, aynı zamanda kültürel ve tarihsel bir miras olarak tanıma imkânı buluyor.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde; yayın ve okun yapısı, temel atış teknikleri, doğru duruş, nişan alma ve güvenli ok atma kuralları detaylı şekilde anlatılıyor. İlk kez yayla tanışan öğrenciler, güvenli ve eğlenceli bir ortamda ok atmanın heyecanını yaşıyor.
İlk Eğitim Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’nda
Yıl boyunca devam edecek okçuluk eğitimlerinin ilki Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Etkinlik, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Uygulamalı eğitimlere katılan öğrenciler, geleneksel Türk okçuluğunu deneyimlerken aynı zamanda konsantrasyon, dikkat ve özgüven gibi önemli becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
Bakmadan Geçme
Pendik Belediyesinin 2027 Yılı Tahmini Bütçesi 14 Milyar TL Oldu
Pendik Belediyesi Tabiat Okulu’nda Eğitimler Başladı
Pendik Belediyesi Yeni Binası 12 Ekim'de Vatandaşların Hizmetinde
Pendik’e 4 Yeni Kütüphane Daha Geliyor
Pendik’te Kültür Sanat Sezonu Başladı
“28. İş’te Pendik Buluşmaları” Sona Erdi
