Pendik

YETGİM’den 606 Gence İstihdam

Pendik Belediyesi YETGİM’de eğitim alan 2 bin 524 gençten 606’sı iş sahibi oldu. Merkezde 18-35 yaş arası gençlere farklı branşlarda ücretsiz mesleki eğitim veriliyor.
Haber Merkezi
13 1 dk 0
YETGİM’den 606 Gence İstihdam

Gençler mesleki eğitimle iş hayatına hazırlanıyor

Pendik Belediyesi tarafından 2024 yılında hayata geçirilen Yetkinlik Geliştirme ve İstihdam Merkezi (YETGİM), gençlerin mesleki becerilerini geliştirerek istihdama katılmalarına destek oluyor. Sanayi ve hizmet sektörlerinin ihtiyaçlarına yönelik eğitimlerin verildiği merkezde bugüne kadar 2 bin 524 genç eğitim aldı. Eğitimlerini tamamlayan 606 genç, farklı sanayi kuruluşlarında işe başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının genel koordinasyonu ve İstanbul Kalkınma Ajansının güdümlü proje desteğiyle kurulan YETGİM, gençlere meslek edinme ve iş hayatına hazırlanma fırsatı sunuyor.

Farklı branşlarda ücretsiz eğitim

18-35 yaş arasındaki gençlerin ücretsiz yararlanabildiği merkezde cam süsleme sanatı, teknik resim, ölçme kontrol geliştirme ve uyum eğitimi ile CNC torna gibi farklı alanlarda eğitim programları düzenleniyor. Programlarla gençlerin mesleki yetkinliklerini artırmaları ve sektörlerin ihtiyaç duyduğu becerileri kazanmaları hedefleniyor.

Bu Yazıyı Paylaş