Gündem
Yayınlanma : 03 Temmuz 2026 12:50
Düzenleme : 03 Temmuz 2026 12:56

Pendik Belediyesi Yatırım Oranında İstanbul Birincisi Oldu

Pendik Belediyesi Yatırım Oranında İstanbul Birincisi Oldu
İstanbul ilçe belediyelerinin 2025 yılı faaliyet raporları açıklandı. Verilere göre Pendik Belediyesi, yüzde 40,4'lük yatırım oranıyla İstanbul'daki ilçe belediyeleri arasında ilk sırada yer aldı.

En yakın takipçisi ise yüzde 29,1'lik yatırım oranıyla ikinci sırada bulunuyor.

Sonuçları değerlendiren Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, son 7 yılda toplam 23,8 milyar TL yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek belediyenin borçsuz bir mali yapıyla hizmet üretmeye devam ettiğini söyledi.

 

Pendik'in yalnızca bugünün değil, geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda planlandığını ifade eden Başkan Ahmet Cin, "İstanbul'da ilçe belediyeleri arasında yatırım oranında birinci sıradayız.

 

Kamuya da özel sektöre de borcumuz bulunmuyor. Borçsuz bir belediye olarak hem fiziki hem de sosyal yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.

Kalıcı eserler üretmeye önem verdiklerini vurgulayan Ahmet Cin, eğitimden kültüre, spordan sağlığa kadar birçok alanda yatırımların devam ettiğini belirterek, "Bu eserlerle Pendik'i daha ileriye taşımayı ve her alanda marka bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.