Magazin
Yayınlanma : 26 Şubat 2026 13:39
Düzenleme : 26 Şubat 2026 13:43

Alzheimer Karşısında Sevgi

Alzheimer Karşısında Sevgi
Sevgi, hatırlanmakla değil, hatırlamaya devam etmekle ölçülür.

Yaşlı bir adam, Alzheimer hastası eşine her gün kahvaltı götürmeye devam ediyor. Eşinin kendisini tanımaması bir engel değil; çünkü gerçek sevgi, karşımızdakinin kim olduğunu bilmek ve hatırlamakla yaşar. Bu küçük ama güçlü hikaye, fedakârlığın ve bitmeyen sevginin anlamını hatırlatıyor.

 

AMA BEN ONUN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUM

Yaşlı bir bey, sabah erken evinden çıkmış,
yolda ilerlerken, bir bisikletlinin çarpmasıyla yere yuvarlanmış ve hafif yaralanmış.
Sokaktan geçenler yaşlı beyi hemen en yakın sağlık birimine ulaştırmışlar.


Hemşireler, önce pansuman yapmışlar ve 'biraz beklemesini ve röntgen çekerek her hangi bir kırık veya çatlak olup olmadığını inceleyeceklerini' söylemişler.
Yaşlı bey huzursuzlanmış; "acelesi olduğunu, röntgen istemediğini" söylemiş.
Hemşireler merakla acelesinin nedenini sormuşlar.


"Eşim huzur evinde kalıyor. Her sabah birlikte kahvaltı etmeye giderim, gecikmek istemiyorum" demiş.


"Eşinize haber iletir gecikeceğinizi söyleriz" deyince.
Yaşlı adam üzgün bir ifade ile "Ne yazık ki karım Alzheimer hastası hiçbir şey anlamıyor, hatta benim kim olduğumu dahi bilmiyor" demiş.


Hemşireler hayretle "Madem sizin kim olduğunuzu bilmiyor neden her gün onunla kahvaltı yapmak için koşuşturuyorsunuz?" diye sormuşlar.


Adam buruk bir sesle "Ama ben onun kim olduğunu biliyorum" demiş

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.