Filistin - İsrail

Yüzyıllardır toprak sahibi olamayan İsrail, tutundukları toprakları kaybetmemek için her şeyi göze almaktadır
İsrail, daha doğrusu Yahudi kavmi yüzyıllardır vatansız yaşamış bir  toplum. Bu vatansızlığın acısını yüzyıllardır içlerinde taşımışlar. Kendilerini ticarete vermişler ve vatanları olmasa da ticaretteki başarıları nedeniyle, dünyanın en zenginleri olmuşlar.

 

Diğer devletlerin içlerinde de yer alarak, onların ekonomilerini yönlendirme de bulunmuşlar. Parasal gücün verdiği destek ile de bulundukları ülkelerin  siyasetlerinde de rol oynamışlardır. Osmanlı döneminde de ticaretle uğraşan azınlıklar içerisinde yer almışlardır.


Resmi tarih yazımına göre İsrail 1948 yılında Birleşik Krallık birliklerinin çekilmesinin ardından Filistin Mandasına son verecek şekilde bağımsızlığını ilan etmesiyle kurulmuştur.

 

İsrail'i ilk tanıyanlardan birisi de Türkiye olmuştur.

O yıllardan beri İsrail Filistin ile uğraşmakta ve topraklarını genişletmektedir. Elbette arkasında kendisini Dünya Lideri olarak kabul eden Amerika’nın desteği vardır.

Yüzyıllardır toprak sahibi olamayan İsrail, tutundukları toprakları kaybetmemek için her şeyi göze almaktadır.

1948 den bu yana bütün güçleri ile çalışmışlar, ekonomilerini düzeltmişler, yatırımlarını arttırmışlar, ürettikleri ürünleri dünyaya satmaya başlamışlardır. Silah sanayinde, uçak sanayisinde de gelişmişlerdir.
Etrafı düşman ile çevrili İsrail topraklarını savunmak elbette kolay olmasa gerek.

Dünya’daki Yahudi zenginleri ve bir çok emperyalistlerin de büyük desteklerini alan İsrail tüm Arap alemine kafa tutarak, yavaş yavaş topraklarını da genişletmiştir.

En büyük düşmanı ise Filistin halkıdır. Gözü de Filistin topraklarındadır. Kutsal sayılan bu toprakları da işgal edip, topraklarını daha da genişletmek istemektedirler.

Türkiye’de de bir çok topraklar almış olduğu söylenmekte ve bilinmekte.

Bunları görmeden Gazze katliamını durdurmak mümkün değil..

Siyonist düşünce daha gaddar ve acımasız. Yahudi toplumunun dindar kesimleri, bu katliama karşı çıkmaktalar.

Dünya’nın bu katliama göz yumması kabul edilebilir bir şey değildir!..

İsrail hükumetleri yıllardır türlü bahanelerle Filistin topraklarını zorbalıkla alarak, işgal ede ede Filistinlileri kendi doğup büyüdükleri yerlerden sürmeye devam etmiştir. O insanların vatanına sahip olduğunu zannederek onlara tutsak hayatı yaşatmıştır..
Müslüman Alemi için çok büyük bir değeri olan “Mescid-i Aksa’da” her geçen gün baskılarını artırmış, ibadet yapmayı zorlaştırmış, engel olmuştur.

Uluslararası insan hakları ve hukukuna aykırı davranışlarla bugünlere gelmişlerdir.

 

İsrail’in Gazze’de sivil halkın yaşadığı binalara durmaksızın bomba yağdırması kan donduran görüntüler, cesetler, yaralılar, insanların yardım çağrıları. Yaralı, Korkudan titreyen çocukların acı içinde ağlamaları,
Çocukların ruhunda telafisi olmayan yaralar açıyor.

Tüm dünya da akılları durduran bu duruma Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Platformunun da  bir karşılığı bir tepkisi yok!! 

 

İsrail’in bu gidişatına kıyımına son verecek bir güç yok mu!?

İsrail, bombadan ölmeyen yokluktan ölsün diye ne gerekirse yapıyor.
Katil İsrail'in, Filistin şehirlerine, masum sivil halkın yaşadığı yerleşim yerlerindeki binalara, güvenli bölge diye gönderildikleri bölgeye de, mülteci kamplarına da, acımasızca bombalar yağdırdığı hunharca saldırılarda ölenler..
Yerle bir edilen binaların enkazının altında kalan yaralananlar..Kolu bacağı ampute olan insanlar içler acısı...Tüm yaşanan bu vahşet karşısında olayın vehametini anlayamayan, şaşkınlıkla ve acıklı bir halde hastanelerde yaşam mücadelesi veren  çocuklara psikolojik destek verilmesiyle ve protez sağlanmasıyla ilgili çalışmalar acilen yapılmalıdır. 

 

""GAZZE'DE AMPUTE OLAN ÇOCUKLAR"" 
'Gazze Şeridi’nin Han Yunus şehrinde bulunan
Avrupa Hastanesi doktorları, eğer daha fazla personele ve tıbbi kaynaklara sahip olsalardı, kesmek zorunda kaldıkları uzuvların bir kısmını kurtarabileceklerini söylüyorlar.. 


Gazze'deki hastanelerden birinde bir süre çalıştıktan sonra geriye dönen Kanada'nın Ontario şehrinden bir cerrah, ‘kalbinin ve ruhunun’ halen Gazze'deki çocuklarla birlikte olduğunu ve onlara duyduğu acıyı dile getirdi.


Avrupa Hastanesi Başhekimi Dr. Salih İsmail el-Hams, Kanada basınına yaptığı açıklamada Gazze'de sağlık sisteminin tamamen çöktüğü zaman hastaneye getirilen yaralılar, hızlı bir şekilde tedavi edilebilseydi ya da gerekli tıbbi imkanlar olsaydı çok sayıda hastanın uzuvları kesilmeyecekti. Demiştir. 


İsrail ordusu, Gazze'nin tek protez üretim ve rehabilitasyon tesisi olan ve 2019 yılında açılan Hamad Hastanesi'ni yok etti.
Çocuklar için protez uzuv üreten önde gelen Alman şirketi Ottobock, projeyi finanse edecek bağışçılarla birlikte 16 yaşına kadar çocuklar için gerekli bileşenleri sağlamak üzere çalışmalara başlamış!! 
Ancak protez satın almak sadece ilk adımı oluşturuyor. Dr. Abu Sitta’ya göre amputasyonlu çocukların büyüme çağında her altı ayda bir tıbbi bakıma ihtiyaçları var. Çünkü kemikler yumuşak dokulardan daha hızlı büyüyor. Bu yüzden kopan sinirler cildin teması halinde çoğu zaman acı veriyor. Ampute
çocukların sürekli cerrahi müdahaleye ihtiyacı olduğunu söyleyen Dr. Abu Sitta, her uzuv için genellikle sekiz ila oniki kez daha cerrahi operasyon gerekiyor. Demiştir.'

 İSRAİL’İN GAZZE’YE YAPTIĞI KATLİAM DA HER GEÇEN GÜN ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTMAKTA. 
İNSANLIKTA AÇILAN YARA, OLUK OLUK KANAMAKTADIR.
ANNE BABALARIN KUCAKLARINDA YARALI YA DA ÖLMÜŞ YAKINLARINI TAŞIMALARI, ÇARESİZCE HASTANELERE GETİRMELERİ VİCDANLARI SIZLATIYOR.

YARALI ÇOCUKLARIN YERDE KEFENLERE SARILMIŞ CESETLERİN İÇİNDE ANNE BABASINI ARAMALARININ GÖRÜNTÜLERİ, TELEVİZYONLAR DA CANLI YAYINDA BAZI DOKTORLARIN AİLELERİNİN ÖLÜM HABERLERİNİ ALMALARI YÜREKLERİ DAĞLIYOR.
KANA SUSAMIŞ GİBİ GAZZE’YE BOMBARDIMANA GECE GÜNDÜZ DEVAM EDEN,
FİLİSTİN'İN BİR ÇOK KENTİNİ YERLE BİR EDEN, TAHAMMÜL SINIRLARINI AŞAN İSRAİL’E KENDİ VATANDAŞLARI DAHİ İSYAN ETTİ.

TÜM DÜNYA DA MİLYONLARCA İNSAN FİLİSTİN’E YAPTIĞI SOYKIRIMA SON VERMESİNİ İSTEYEN İSRAİL’İ PROTESTO EYLEMLERİ YAPIYORLAR! 
SONUÇ; 
HALEN HİÇBİR ŞEKİLDE  DURDURULAMIYOR!! 

Filistin ve İsrail için, 
“Sürdürülebilir barış, istikrar ve refahın geleceği, ancak barış sürecinin iki devletli çözüm temelinde yeniden başlamasıyla mümkün olabilir gibi görünüyor.. 
Hiçbir askeri müdahale, uygulanabilir bir siyasi çözümün yerini alamaz” 

Siyasi çözüm için neyi bekliyorlar Dünya Devletlerinin Liderleri?

Filistin halkının tamamen yok edilmesini mi bekliyorlar?

Filistin'lilerin topraklarının tamamen İsrail tarafından işgal edilmesini mi bekliyorlar?

NE BEKLİYORSUNUZ?
Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüne kulak verin:
Ne demişti, 
Mustafa Kemal Atatürk 
20 Nisan 1931’de:  “”YURTTA SULH, CİHANDA SULH”"
Bu Dünya Emperyalistlere de , Hristiyanlara’da, Musevilere’de, Yahudilere’de Müslümanlara ’da, 
Dini olanlara da, 
dinsizlere de yeter! 

DURDURUN SAVAŞLARI, GETİRİN BARIŞI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.