Gündem Haber Girişi : 10 Haziran 2024 16:57

Erzincan Maden Kazası İşçileri İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Erzincan Maden Kazası İşçileri İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Erzincan Valiliği, İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan son 5 işçinin de cansız bedenlerine ulaşıldığını bildirdi.

 

Valilikten yapılan açıklamada, "İliç ilçemizdeki toprak kayması sonucu göçük altında kalan son 5 kardeşimizin de cansız bedenlerine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına, sevdiklerine başsağlığı ve sabrıcemil diliyoruz. İşçilerin cenaze namazları, Erzincan Terzibaba Camisi'nde bugün öğle namazının ardından kılınacak. Fahrettin Keklik ve Şaban Yılmaz'ın cenazeleri İliç ilçesinde, Hüseyin Kara ve Abdurrahman Şahin'in cenazeleri Sivas'ta, Mehmet Kazar'ın cenazesi ise Osmaniye'de toprağa verilecek." ifadeleri kullanıldı.

 

Cenaze Töreni Düzenlendi

Cansız bedenlerine ulaşılan işçiler için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın da katılımıyla Erzincan'da cenaze töreni düzenlendi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morgundan alınan cenazeler, kent merkezindeki Terzibaba Camisi'ne getirildi. 

Dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Medet Şahin'in kıldırdığı namaz sonrası, Fahrettin Keklik ve Şaban Yılmaz'ın cenazeleri İliç ilçesine, Hüseyin Kara ve Abdurrahman Şahin'in cenazeleri Sivas'a, Mehmet Kazar'ın cenazesi ise Osmaniye'ye uğurlandı. Bakan Bayraktar, cenaze namazı sonrası bir işçinin tabutuna omuz vererek cenaze nakil aracına kadar taşıdı.

Törene, işçilerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Veysel Yanık, Belediye Başkanı Bekir Aksun, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Maden Kazası Hakkında

İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında 9 kişi kaybolmuş, 2 işçinin 5 Nisan ve 19 Nisan'da, 2 işçinin de 4 Mayıs'ta cenazelerine ulaşılmıştı.

 

Bakan Bayraktar'ın Açıklamaları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçilerin cenazelerinin bulunması için ilgili kurumların ve ekiplerin büyük özveriyle çalıştığını belirtti. Bayraktar, cenaze töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, İliç'teki maden kazasında devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini kaydederek, "Hakikaten çok zorlu bir süreçti. İğne ile kuyu kazdık adeta. İlk günden beri söz verdiğimiz gibi bu kardeşlerimize ulaştık ve ailelerine teslim ettik. AFAD ekiplerimiz ve diğer tüm çalışanlarımız büyük bir fedakarlık gösterdiler." dedi.

 

Ailelerin Bilgilendirilmesi

Bayraktar, işçilerin cenazelerine ulaşıldığını ve son olarak da 5 işçinin cenazelerinin toprak altından çıkarıldığını belirterek, bu süreçte özveriyle çalışan tüm ekiplere teşekkür etti. "Sabırla bizi bekleyen ailelere de çok şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Büyük bir metanetle süreci bizimle beraber geçirdiler. Onları her aşamada bilgilendirdik." dedi.

 

Çevre Tedbirleri ve Soruşturmalar

Bakan Bayraktar, çevre ile ilgili tüm tedbirlerin alındığını ve maden sahasındaki toprağın kaldırılması çalışmalarında büyük ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Ayrıca, ailelerin mağduriyet yaşamaması için devletin tüm imkanlarının seferber edileceğini belirtti. Bayraktar, maden kazasıyla ilgili TBMM'de araştırma komisyonunun kurulduğunu ve soruşturmanın detaylı şekilde sürdürüldüğünü söyledi. "Bu olayda kusuru olan kim varsa tespit edip yargıya teslim edilecek." diyerek kamuoyunu bilgilendirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.