GündemHaber Girişi : 28 Nisan 2025 16:04

Eğitim-Bir-Sen'den ve Sultanbeyli STK Platformundan Ortak Bildiri: Aile Anayasa ile Korunsun

Eğitim-Bir-Sen'den ve Sultanbeyli STK Platformundan Ortak Bildiri: Aile Anayasa ile Korunsun
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube ile Sultanbeyli Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun Sultanbeyli Kent Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasında aile kurumuna yönelik tehditlere karşı ortak ses yükseldi.

Programa, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın da katıldı.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, yaptığı konuşmada, “Anayasa değişsin, aile korunsun!” çağrısında bulundu. Aydın, Türk Medeni Kanunu’na aynı cinsiyetteki kişilerin evlenemeyeceğine dair maddenin eklenmesi gerektiğini vurguladı.

Platform adına konuşan Sultanbeyli Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Seyhan Yaban ise TBMM’yi göreve çağırarak, “Aile; kadın ve erkekten oluşur ve bu yapı Anayasa’da açıkça güvence altına alınmalıdır” dedi. Ayrıca, televizyon programları ve dijital mecralarda aile yapısını bozan yayınlara karşı RTÜK ve ilgili kurumları harekete geçmeye davet etti.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Bilal Duran da basın açıklamasında bir bildiri okuyarak, “Aile, toplumun temelidir. İnancına uygun kıyafet tercihi nedeniyle kadınlarımızın hak kaybı yaşaması asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Ortak açıklamada, LGBT propagandasına karşı yasal düzenleme yapılması ve toplumun bu içeriklerden korunması gerektiği dile getirilirken, başörtüsü ve inanca dayalı yaşam tarzlarının da tartışmasız şekilde Anayasa ile güvence altına alınması gerektiği vurgulandı.

Sultanbeyli Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, “Aile kırmızı çizgimizdir. Ahlaksızlığa sessiz kalanlar toplumun çöküşüne ortak olur” diyerek kamuoyuna çağrıda bulundu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.