Gündem Haber Girişi : 23 Şubat 2024 11:34

CHP’de Liste Huzursuzluğu!

CHP’de Liste Huzursuzluğu!

Cumhuriyet Halk Partisi Pendik Belediyesi Meclis Üyeliği Aday Listesi huzursuzluğa yol açtı. Partiye uzun yıllar hizmet etmiş birçok isim ‘Menfaat ve çıkar ilişkilerinin, seçilme hırsının; ideal ve ideolojileri yok saydığını, yoldaşların yolda bırakıldığını’ ifade ederek tepki gösteriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Pendik Belediye Meclis Üyeleri Aday Listesinin açıklanması ile birlikte parti camiasında baş gösteren huzursuzluk derinleşiyor.

Açıklanan listede yer alan birçok isim eleştiri konusu edilirken, özellikle ‘kontenjan’ listesinin birinci sırasında yer verilen Erdinç Kılıç ismine yönelik tepkiler dikkat çekiyor.

Bilindiği üzere Erdinç Kılıç daha önce MHP Pendik İlçe Başkanlığı yapmış, sonrasında yakın zamana kadar İYİ Parti’de yer almıştı.

CHP’nin ilçedeki önemli birçok ismi, ‘yıllardır örgüte hizmet etmiş, bilgisi – birikimiyle kendisini ispatlamış yoldaşlarımız varken; daha önce örgütümüzün kapısından içeri bir kez dahi girmemiş isimlere ve özellikle dışarıdan hem de iki kez partisini terk etmiş, camiamızla ve ideolojimizle ilgisi bulunmayan ‘söz konusu malum şahsa’ kontenjan 1. sırada yer verilmesi kabul edilemez’ şeklinde konuşuyor.

Parti içindeki bu huzursuzluğun giderilip giderilemeyeceği ve ‘yapılan tercihlerin’ seçimin kaderini ne oranda etkileyeceğini önümüzdeki süreçte görebileceğiz.

Diğer taraftan bu gelişmeye, İYİ Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Turan da ‘isim vermeden’ yayınladığı basın bildirisinde tepki göstermiş ve “Bugüne kadar siyasetimizi hep ilkeli ve kırıcı olmadan yapmaya çalıştık. Yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızın, dostlarımızın ne alanlarına girdik, ne de yanlarındakileri kendi saflarımıza çekmek için pazarlık yaptık.

Ama dün itibarıyla gördük ki, kuzu postuna girmiş, sözde bize dostuz diyen arkadaşlarımız, her türlü transferi ve pazarlığı yapmaktan geri kalmamışlar. Unutmayın, bugün bir makam, bir koltuk için size gelenlerin, sizi de satacağından hiç şüpheniz olmasın" sözlerine yer vermişti.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Davut AYDÖNER 12 Mart 2024 05:44

    “Alın terinin döküldüğü, helal ekmeğin kazanıldığı yerde emek sahibi değil, emek hırsızları zengin olur!”