Kabağı hiç böyle denediniz mi? Düşük kalorisi, enfes lezzeti, iştah açan görüntüsüyle herkese hitap eden 4 kişilik kabak mantısı tarifi:
Kabakların dışını çizin ve içini oyun. 2 adet kabak
Kıymaya yenibahar, tuz ve karabiber serpin 5 dakika yoğurun. 150 gram kıyma, 1 tatlı kaşığı toz yenibahar, Yeteri kadar tuz, Yeteri kadar toz karabiber
Kabakların içini kıymalı harç ile doldurun. Doldurduğunuz kabakları halka şeklinde dilimleyin. Tencereye kabakları dizin.
Üzerine tuz ve karabiber serpin. Bir parmak sıcak su ekleyin ve pişmeye bırakın. Yeteri kadar tuz, Yeteri kadar toz karabiber
Tereyağını kızdırın, pul biberini ilave edin. 1 çorba kaşığı tereyağı, Yeteri kadar pul biber
Haşlanmış kabak mantılarını yoğurt ve tereyağı ile servis edin. Arzu edilen kadar hafif çırpılmış yoğurt
Hazırlanma Süresi: 20 Dakika – Pişirme Süresi: 30 Dakika – Zorluk Seviyesi: Kolay – Kalori: 83,3 k.kal*