Gündem Haber Girişi : 06 Haziran 2024 16:09

Bir SENEGAL Haberi: “SESİMİZİ DUYAN VAR MI?”

Bir SENEGAL Haberi: “SESİMİZİ DUYAN VAR MI?”
Bir SENEGAL Haberi: “SESİMİZİ DUYAN VAR MI?”

Bir SENEGAL Haberi:

“SESİMİZİ DUYAN VAR MI?”

 

Sessiz çığlık mı dediniz? Duyamıyorsunuz değil mi?

Evet, duyamıyorsunuz, duyamazsınız.  Çünkü duymanız istenmiyor.

Sinsi zulüm var…

Bitmiyor…

 

Çünkü sömürenler doymuyor…

 

Ağızlarında demokrasi, ışıklar içinde uyusunlar, modernlik, medeniyet vs. gibi kendileriyle hiç bağdaşmayan, uymayan, yakışmayan değerleri sırf saf insanları kandırabilmek için ağızlarına sakız, hırsızlıklarına kılıf, kalkan yapan acımasız vicdansız, canavar – vahşi insanlar topluluğu.

 

Batı. Batasıca…

 

Burada başrol ise kan emici: Fransa. İngiltere, Hollanda, İspanya

 

Sömürgeci Fransa, Senegal’i, çok daha rahat soyabilmek, sömürebilmek ve bunu olabildiğince uzun sürdürebilmek için ülkeyi ikiye bölmüş.

 

Senegal/Gambia

 

Aslında bu iki millet, tek devletti.

Kan emici hırsız Fransa böldü ve iki devlet yaptı.

 

 

… TÜRKİYEDE Kİ SENAGALLİLER

DERTLİLER …

Korku İçinde yaşıyorlar

 

… Türkiye’de ki Senegallilerin WhatsApp grubunda 889 kişi var. Genel olarak buradan haberleşiyor, yardımlaşıyorlar.

… Emniyet müdürlüğüne ihbarımızdır. Bazı polis memurları, şahsi davranarak, görev sınırlarını aşarak, insani yaklaşımlardan uzaklaşarak gereksiz – haksız ve acımasızca – onur kırıcı müdahalelerde bulunuyorlar. Bulunmamalılar. Karşılık almamalarına, saygısızlık görmemelerine rağmen böyle bir davranış bizim polisimize, memurumuza asla yakışmaz. Suç varsa gereği tabi ki yapılmalı. O başka. Ama normal bir kontrol yapılırken insanların onurlarını kırıcı söz ve davranışlara tevessül edilmemeli.

 

… ALİ DİOP: “Ben yaklaşık on yıldır buradayım. Saat, cüzdan, kemer sattık. Şu anda çanta satıyorum. Hiçbir Senegalli Türk Vatandaşlığı alamadı. Alan varsa, hiç görmedim. Ben ikamet izin aldım, bir yıldır.

… Türkiye'de yaklaşık 1000 Senegalli var

Yarısının oturma izin var, Yarısının yok.”

 

NE DİYORLAR?

İNSAN OLAN, İNSANA BUNLARI REVA GÖRÜR MÜ, YAPAR MI?

Biz sizin Müslüman kardeşleriniz değil miyiz? neden bize bu kadar kötü davranıyorsunuz?

Oysa biz Senegal’de iş yapan Türk iş insanları ve kardeşlerimize asla kötü davranmıyoruz.

Biz, parçalanmış aileleriz. Bir araya gelmemiz için bize yardımcı olmayacak mısınız? Bizi düşünmeyecek misiniz?

Gerçekten de yıllardır bu ülkede, Türkiye'de sıkıntılar yaşıyoruz. Türk devletinin bizi neden bu kadar perişan duruma düşürdüğünü öğrenmek istiyoruz ama biz onların bizim yerimizde bulunan büyükelçiliklerinde eşit belgelerle buraya geldik.

Türklerden bu gerginliğin nedenini istiyorum.  Yani bizimle birlikte olan birçok Türk kardeşiniz var, şirketleriyle mükemmel şartlarda çalışıyorlar.

Neden bizi bu kötü koşullara maruz bırakıyorsunuz? 

Neden Senegallilerin %80'i bir sürü para ödedikten sonra yenileme sertifikalarını alamıyorlar?  Neden bizi masum hapishanelere hapsettiniz?  Kardeşlerimizi, kız kardeşlerimizi, anne babalarımızı yasadışı koşullar altında dağıttınız.  Bizden para istiyorsunuz, veriyoruz, bize acı çektiriyorsunuz, her zaman anlayış var. Siz bizi kayıtsız şartsız evlerine götürüyorsunuz, biz acı çekmeye devam ediyoruz. Yani siz, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın İçişleri Bakanı.  Türk devletine Senegallilere yapılan bu haksızlığın sebebini soruyoruz.  Bizde sizin çocuklarınız gibi ülkenizde yaşamak istiyoruz, yaşasın SENEGAL.  İNSAN HAKLARINA SAYGI

 

 

NE İSTİYORLAR?

Senegal ve Türkiye çok iyi bir diplomatik ilişki sürdürüyor ve onları birbirine bağlayan çok uzun bir geçmişe sahip.  Bugün Senegal'de çok sayıda Türk var ve çok iyi karşılanıyorlar. 

Ne yazık ki, bir süredir burada Türk olarak yaşayan Senegalliler, Türk polisinin ve nüfusun büyük bir bölümünün taciz, şiddet tehditleri, ırkçılık, sindirme ve şantajlarının kurbanı oldular.  Ve bunlar hele Müslüman ve kardeş bir ülkeden gelen haksız ve insanlık dışı gerçeklerdir.  Senegallileri herkes işçi olarak tanıyor ve Türk yasalarına da olabildiğince saygı gösteriyorlar.  Bu nedenle Türk devletini bu haksız ve anormal olaylara dur demek için girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz.

 

BAŞLARINA NELER GELİYOR?

. Kimliği var ama bunu yaşadı.  Kimliğini göstermek için telefonunu istedi.  Ama kimse onu dinlemiyordu. 

. Bir de kimliği olmadı diye 3-6 ayı süre cezaevinde yatan arkadaşlarımız var ve sonra aynı kıyafetlerle, hiçbir şey götürmeden sınır dışı ediliyorlar.  Bu ülkeye vizeyle (yasal olarak) girdiler ve daha sonra oturma izinleri reddedildi.

Hırsız veya Terörist değiller.  Özelikle Senegal'de yaşayan tüm Türk arkadaşlarıma, bu videoyu paylaşarak desteklerinizi rica ederim. Birini sınır dışı edebilirsin ama aylarca hapse atıp sonra eli boş geri göndermesi ve ona dünyanın önünde işkence etmesi kötü bir şeydir.

Senegal ve Türkiye çok iyi diplomatik ilişkilere sahiptir ve birlikte uzun bir geçmişe sahiptir.  Bugün Senegal'de çok sayıda Türk var ve çok iyi karşılanıyorlar. 

Ne yazık ki, bir süredir burada Türk olarak yaşayan Senegalliler, Türk polisi ve halkın büyük bir kesimi tarafından taciz, şiddet tehdidi, ırkçılık, korkutma ve şantaja maruz kalmaktadır. 

Bunlar, kardeş ve Müslüman bir ülkeden gelen haksız ve insanlık dışı eylemlerdir.  Herkes Senegallileri işçi olarak tanır ve onlar Türk yasalarına sonuna kadar saygı gösterirler.  Bu nedenle Türk devletini bu haksız ve anormal olaylara son vermek için girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz.

 

SORUNLAR NELER?

 

AİLELERİMİZLE BİRLİKTE TÜRKİYE DE YAŞAMAK İSTİYORUZ.: - BİZİM İÇİN ŞARTLARI NORMALLEŞTİRİN. ÖZEL AYRIMCILIK DEĞİL, İNSANİ, HUKUKİ ŞARTLRLABU ÜLKEDE BİZDE YAŞAMAK İSTİYORUZ

. Merhaba sevgili Senegalli kardeşlerim. Hakikaten bu ülke Türkiye'de yıllardır zorluklar yaşıyoruz. Türk devletinin bizi neden bu perişan hallere soktuğunu öğrenmek istiyoruz, biz ise bizim yerimizde bulunan elçiliklerinde eşit belgelerle buraya geldik. Siz Türkler bu gerginliğin sebebini istiyorum. Yani bizimle olan Türkiyeli kardeşlerinizden çok var, firmalarıyla Kusursuz koşullarda çalışıyorlar. Neden bizi bu kötü şartlara maruz bırakıyorsunuz? Neden Senegallilerin %80'i çok para ödedikleri halde yenileme belgelerini almıyorlar? Neden bizi suçsuz hapishanelere hapsettin. Kardeşlerimizi, ablalarımızı, anne ve babalarımızı illegal şartlarda dağıttınız.? Bizden para istersiniz, biz size veririz, siz bize eziyet ettirirsiniz içinde hep anlayış kalır. siz bizi koşulsuz evlerine götürürsünüz, biz ızdırabı sürdürürüz.. Demek siz sayın cumhurbaşkanı, sayın içişleri bakanı. Türkiye devletine Senegallilere yapılan bu adaletsizliğin sebebini soruyoruz. Bizimle olan evlatların gibi biz de senin ülkende bir memlekette yaşamak istiyoruz YAŞASIN SENEGAL. İNSAN HAKLARINA SAYGI

. Neredeyse 10 yıldır buradayım oturma iznim yok sonunda eşimi getirdim ve iki çocuğum var çünkü ömür boyu büyük kızımı memlekete gönderdim ve her gün beni soruyor ne zaman döneceğimi soruyor. Burada hiç sorun yaşamadım, düzenli olmamıza ve güncel olmamıza yardımcı olun, böylece güvenli bir şekilde dolaşabilir ve zaman zaman ailelerimizi ziyaret edebiliriz.

 

OTURMA İZNİ, EN ÖNEMLİ PROBLEM: -

Merhaba sevgili arkadaşlar Türkiye topraklarında yaşayan kardeşlerim şu anda oturma izni sorunu yaşıyoruz tüm evrakları son kuruşuna kadar ödendi her depozito öncesi ikamet vergi ödedik bize oturma izinlerimizi vermiyorsunuz aynı zamanda bizi hapishanelerde tutmak için tutukluyorsunuz biz Senegalliler sayenizde hapishaneyi tanıdık çünkü yüzde 90'ımız hapishanenin ne olduğunu bilmiyoruz bize hak ettiğimiz saygıyı verin hapishane burası suçlular ve değerli işçiler değil.

. Benim adım Moussa CAMARA, Senegalliyim ve 2019'dan beri Türkiye'de yaşıyorum ve burada bulunduğumdan beri birkaç kez oturma izni almak için başvurdum ancak olumlu bir sonuç alamadım ve daha geçen yıl vizemi aldım. bu ay süresi dolan ilk oturma izni. Üstelik bir süredir polis tarafından bitmek bilmeyen kontrollerle baskıya maruz kalıyoruz. Ve bazen asılsız bir şekilde. Şu anda artık faturaları ödemek zorunda olduğumuzda çalışamıyoruz ama işe gidemediğimiz için de çalışamayacağız.

 

 

İKAMET SORUNU: 

Biz Türkiye’de yaşayan Senegalliler sefalet içinde yaşıyoruz, kağıt sorunları çözülmeden sadece kontrol ediliyoruz. Sebepsiz yere sınır dışı ediliyoruz ve sebepsiz yere iptal ediliyoruz ve yine de Türk hükümeti ile büyük bir işbirliğimiz var. Senegal'de yaşayan Türkler bile işlerinden iyi kazanıyorlar, onları yalnız bırakıyoruz. 

 

HABERİN DEVAMI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ: 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.