Gündem Haber Girişi : 06 Haziran 2024 17:09

Bir SENEGAL Haberi: “SESİMİZİ DUYAN VAR MI?” (2)

Bir SENEGAL Haberi: “SESİMİZİ DUYAN VAR MI?” (2)

 

SAYGI BEKLİYORUZ:-

Size sormak istiyoruz neden biz size evimizde saygı duyuyoruz da siz bize evimizde saygı duymuyorsunuz ve aynı zamanda biz Müslüman kardeşleriz gerçekten iki devletin ikamet sorununu aşması gerektiğini düşünüyoruz. Durumumuzu bir an önce çözmenizi rica ediyoruz. 

 

BİZE KÖTÜ MUAMELE YAPMAYIN:-

. Ben Türkiye'de yaşayan bir Senegalliyim. Türkiye'deki tüm Senegalliler adına konuşuyorum. Senegalliler hapishanede ve sokaklarda suçlu muamelesi görüyor. Dahası, Türkler Senegal'de huzur içinde çalışırken, biz Türkiye'de tam tersine acı çekiyoruz. Bu belanın devam etmesi halinde Türk hükümetlerini sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyorum. Kardeşlerimiz ve din adamlarımız Senegal'de alışveriş merkezlerinde ve işyerlerinde yaşayan Türklere aynı şekilde tepki vermeye hazırdır.

. Benim adım Maodo Malik Samb; Türkiye'de yaşayan bir Senegal vatandaşıyım. Yabancı olarak karşı karşıya kaldıklarımız ve yaşadıklarımız kalbim üzüntü; utanç ve derin bir acı içerisinde. Başvurduğumuz Harçlar ve bütün vergileri ödediğimize rağmen almadığımız ikamet izni ( oturma izni)  yüzünden sınır dışı etme ; utandırma ve şiddet görmekteyiz. Değerli Türk yöneticiler özellikle polis ve jandarma amirler düşünün; Senegal'de ki Türk vatandaşları bu şekilde muamele görse tepkiniz ne olurdu ve ne yapardınız?  

. Merhaba Senegalli arkadaşım ve kardeşim Türkiye'deki zorlukla konuşuyorum. Yabancılar özellikle Senegalliler Türkiye'de evlerinde çok kötüler sokaklarda Türkler Senegal'de sorun yok lütfen bize sokaklarda kötü davranmayı bırakın özellikle işimiz düzeyinde. Mümkünse hükümetlerden bize yardım etmelerini istiyorum. Lütfen

. Dur, yeter Afrikalılara kötü davranıyoruz. Afrikalara saygı duy. Bizimle birlikte Afrika da sizden çok sayda var ve size orda çok saygı duyuyoruz yani saygı karşılıklıdır. Afrikalılar hapishaneye  lakin hiçbir şey yapmadılar. Evrakları vermeden paralarını aldılar. Onlara parayı vermeden, cezaevlerinde tutuklu bulunan mahkûmlar darp eder.

 

PARA KAZANMAK İSTİYORUZ:-

Biz Türkiye’de yaşayan Senegalliler sefalet içinde yaşıyoruz, kağıt sorunları çözülmeden sadece kontrol ediliyoruz.

 

 

 

 

HAKSIZ SINIR DIŞI UYGULAMASI: -

. Sebepsiz yere sınır dışı ediliyoruz ve sebepsiz yere iptal ediliyoruz ve yine de Türk hükümeti ile büyük bir iş birliğimiz var. Senegal’de yaşayan Türkler bile işlerinden iyi kazanıyorlar, onları yalnız bırakıyoruz.  Size sormak istiyoruz neden biz size evimizde saygı duyuyoruz da siz bize evimizde saygı duymuyorsunuz. Burası kayıplar diyarı, işkence ediliyoruz, oturma izinlerimiz sebepsiz yere iptal ediliyor.

. Ben öğrenciyim Türkiye'de hukuka uygun ve legal bir şekilde giriş yaptım. Ve bu giriş yaptıktan sonra kısa bir süre de oturma izin alabilmek için tüm gereken evrakları göç İdaresi’nin hem internet sitesinde hem de iş yerine sunmuştum. Ama maalesef ki bu ülkeyi terk edip ve sonra bir daha giriş yapmamamı benden istediler. Ancak hala başvurum ‘un reddedildiğinin nedenleri bilmiyorum. O zamandan itibaren şimdiye kadar üzüntü ve üzücü durumlar geçiyorum.

 

HABERİN DEVAMI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ: 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.