Gündem Haber Girişi : 06 Haziran 2024 17:19

Bir SENEGAL Haberi: “SESİMİZİ DUYAN VAR MI?” (3)

Bir SENEGAL Haberi: “SESİMİZİ DUYAN VAR MI?” (3)

MÜSLÜMAN KARDEŞLER DEĞİLMİYİZ?:-

. Ve aynı zamanda biz Müslüman kardeşleriz gerçekten iki devletin ikamet sorununu aşması gerektiğini düşünüyoruz. Durumumuzu Bir an önce içinde bulunduğumuz durumu çözmenizi rica ediyoruz. 

 

ÇOK ZOR ŞARTLARDA YAŞIYORUZ:-

. Merhaba arkadaşım Senegalliler Türkiye’de cehennemi yaşıyor. Bir sürü para ödedikten sonra evrakların yenilenmesini koşulsuz olarak bastırıyoruz. Polisler insanları bir yerde yakalar: sokaklar, evler, dükkanlar, ulaşım otobüsleri, ekstralar yozlaştırarak. Şu anda yüzlerce Senegalli hapiste, işkenceden daha utanmazca bir baskıyla yaşamışlar ve Müslüman olduklarını söylüyorlar ve artık hiçbir Avrupa ya da Amerika ulusu barbarca ve ırkçı lojmanlar yapmıyor.

 

. Merhaba kıymet arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti biz Senegal olarak sizi sesleniyorum. Bu bir ay içinde çok zor günler yaşıyoruz ikamet başvurusu yaptın zamanda ikamet %80 iptal olabilir bunu bir destek istiyorum ikamet iptal oldu zaman dışarıya çıkamıyorsun. Çünkü her yeri kontrol var seni alacaklar sınır dışı edecekler uğra iki ay, üç ay, belki sekiz ay seni tutarlar sonra direk Senegal’e diPort ederler. Biz Senegalli olarak buradan rahat yaşamak istiyorum. İyi günler dileriz

 

. Merhaba arkadaşım, Senegalliler, Türkiye’de cehennemi yaşıyor. Bir sürü para ödedikten sonra evrakların yenilenmesini koşulsuz olarak bastırıyoruz. Politikacılar insanları bir yerde yakalar: sokaklar, evler, dükkanlar, ulaşım otobüsleri, ekstralar yozlaştırarak. Şu anda yüzlerce Senegalli hapiste, işkenceden daha utanmazca bir baskıyla yaşamışlar ve Müslüman olduklarını söylüyorlar ve artık hiçbir Avrupa ya da Amerika ulusu barbarca ve ırkçı lojmanlar yapmıyor.

 

 

KARŞILIKLI İYİ VE ADİL İLİŞKİLER İSTİYORUZ:-

. Senegal ve Türkiye çok iyi diplomatik ilişkilere sahiptir ve birlikte uzun bir geçmişe sahiptir.  Bugün Senegal'de çok sayıda Türk var ve çok iyi karşılanıyorlar.  Ne yazık ki, bir süredir burada Türk olarak yaşayan Senegalliler, Türk polisi ve halkın büyük bir kesimi tarafından taciz, şiddet tehdit, ırkçılık, korkutma ve şantaja maruz kalmaktadır.  Bunlar, kardeş ve Müslüman bir ülkeden gelen haksız ve insanlık dışı eylemlerdir.  Herkes Senegallileri işçi olarak tanır ve onlar Türk yasalarına sonuna kadar saygı gösterirler.  Bu nedenle Türk devletini bu haksız ve anormal olaylara son vermek için girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz.

. Burada yaşananlar gerçekten içler acısı. Benden başlayarak Senegalliler olarak bizler günlük işlerimizi halletmek için dünyadaki tüm sıkıntıları yaşıyoruz. İyi durumda da olsa Türkler tarafından çok ciddi bir denetimle karşı karşıyayız. Oturma izinleri artık bu ülkede özgürce seyahat etmemize izin vermiyor. Bunun üzerine de doğrudan Senegal Devleti'nden bize yardım etmesini istiyoruz çünkü hepimiz her an tutuklanmakla tehdit ediliyoruz.

 

İKAMET KARTIMI ALMAK İSTİYORUM:-  

. Selamun aleyküm ben Abdullah ben Türkiye’de yaşıyorum kimlik için çok kez başvuru yaptım. Ama her defasında paramdan oldum. Ben sabahtan aksama kadar çalışıyorum. Hep birlikte bunun için savaşmalıyız. Birlikte başaracağız. Artık rahatlıkla ikametgâh kartıyla gezmek istiyorum. Allah yardımcımız olsun

Merhaba Türkiye Cumhuriyeti- 02 Mart 2022 tarihinde Türkiye'de giriş yaptım. - 03 Mart 2022 tarihinde oturma izin almak için randevum aldım ve 07 Mart 2022 tarihinde göç İdaresi’ne tüm gereken evraklarımı teslim ettim. Tüm bunlara rağmen kimliğim hala yok.

 

. Biz Türkiye'de yaşayan Senegalliler sefalet içinde yaşıyoruz, kâğıt sorunu çözülmeden sadece kontrol ediliyoruz. Sebepsiz yere ihraç ediliyoruz ve sebepsiz yere iptal ediliyoruz ve yine de Türk hükümeti ile büyük bir iş birliğimiz var. Senegal'de yaşayan Türkler bile işinden iyi kazanıyor, onları rahat bırakıyoruz. Biz size neden evde size saygı duyup, sizin evde bize saygı duymadığınızı ve aynı zamanda biz Müslüman kardeşiz, gerçekten iki devletin konut sorununu aşması gerektiğini düşünüyoruz diye sormak istiyoruz. Bir an önce içinde bulunduğumuz durumu çözmenizi rica ediyoruz. 

 

HABERİN DEVAMI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ: 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.