Gündem Haber Girişi : 06 Haziran 2024 17:23

Bir SENEGAL Haberi: “SESİMİZİ DUYAN VAR MI?” (4)

Bir SENEGAL Haberi: “SESİMİZİ DUYAN VAR MI?” (4)

İKAMET KARTIMI ALMAK İSTİYORUM:-  

. Selamun aleyküm ben Abdullah ben Türkiye’de yaşıyorum kimlik için çok kez başvuru yaptım. Ama her defasında paramdan oldum. Ben sabahtan aksama kadar çalışıyorum. Hep birlikte bunun için savaşmalıyız. Birlikte başaracağız. Artık rahatlıkla ikametgâh kartıyla gezmek istiyorum. Allah yardımcımız olsun.

 

Merhaba Türkiye Cumhuriyeti- 02 Mart 2022 tarihinde Türkiye'de giriş yaptım. - 03 Mart 2022 tarihinde oturma izin almak için randevum aldım ve 07 Mart 2022 tarihinde göç İdaresi’ne tüm gereken evraklarımı teslim ettim. Tüm bunlara rağmen kimliğim hala yok.

 

. Biz Türkiye'de yaşayan Senegalliler sefalet içinde yaşıyoruz, kâğıt sorunu çözülmeden sadece kontrol ediliyoruz. Sebepsiz yere ihraç ediliyoruz ve sebepsiz yere iptal ediliyoruz ve yine de Türk hükümeti ile büyük bir iş birliğimiz var. Senegal'de yaşayan Türkler bile işinden iyi kazanıyor, onları rahat bırakıyoruz. Biz size neden evde size saygı duyup, sizin evde bize saygı duymadığınızı ve aynı zamanda biz Müslüman kardeşiz, gerçekten iki devletin konut sorununu aşması gerektiğini düşünüyoruz diye sormak istiyoruz. Bir an önce içinde bulunduğumuz durumu çözmenizi rica ediyoruz. 

 

 

SESLENİŞ:-

Sayın cumhurbaşkanımız,

. Biz Senegalliler sana sesleniyoruz bu 15 gün içinde çok zor günler yaşadık Aksaray, laleli her yerden oturan Senegalliler olarak işe gidemiyoruz her gün çevirme yapılıyor bizi zor durumda bırakıyorlar yakalandıkları zaman 8 ay tutuyorlar sonra deport ediyorlar biz destek istiyoruz sizden lütfen bize yardımcı olun destek verin yardıma ihtiyacımız var ikamet izni şuna da başvuru yaptığı zaman %80 red geliyor lütfen yardımcı olun sesimizi duyun…!!!  Zor günler yaşıyoruz.

 

. Bu mesajı yüreğim yaralanmış olarak yazıyorum, Senegal Türkiye ile iki kardeş ülkedir ve iki cumhurbaşkanı, bu durumda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Macky Sall aracılığıyla çok iyi ilişkiler sürdürmektedir. Bir süredir Senegalli hemşerilerimiz kötü muameleye maruz kalmışlardır. Polis kontrolleri ve oturma izinlerinin yenilenmemesi... Senegallilerin Türkiye'ye gelen ilk Afrikalı göçmenler arasında olduğunu bile biliyorsunuz... O zamandan beri Senegalli adam nezaketiyle, görgüsüyle, cesaretiyle, dürüstlüğüyle ve vakarıyla tanınıyor.

 

. Değerli Türk vatandaşları. Hepsini en güzel selamlıyorum. Duymuş olabilir duymamış olabilir. 1 Temmuz’dan itibaren bu Afrikalara zor duruma kaldı. Çok sayıda oturma izin olmayanlara, oturma izine uzatmak yapanlara iptaller geliyor. Aksaray Beyazıt laleli her yeri de polis duruyor. Yabancı için bekliyorlar oturma iznin yoksa seni gözaltı alıyorlar. Seni geri gönderme merkezi götüreceğiz.

 

İki ay, üç ay seni geri gönderecek. Senegal biz sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sesleniyorum çok zor günler ben on senedir burada bugüne kadar bir tane Senegal suç yaptığını mı göremedim. Biz neden bu kadar sıkıntılar yaşıyoruz? Senegalli olarak Fabrikaları çalışır saat satar ya cüzdan satarım ya da kemer satarız ya da kargo çalışır. O zaman neden bu duruş insanlar bu Müslüman kardeşlere bu güzel Ülke bu zor duruma giriyorsun. Ama Senegal’de çok sayıda Türk arkadaşlara var onlar bir sıkıntı yaşamıyor. Onlar bizden daha mı kıymetli. Onlar bizden daha mı değerli şu an çok üzgünüm ağlamak üzere  Türkiye’de deprem olduğu zaman biz kazandığım parayla kıyafet, ayakkabı, yiyecek, içecek paket yaptık gönderdik. Çünkü siz bizim Müslüman kardeşim.

 

 

BİZİ ANLAYIN, LÜTFEN:-

. Selamün aleyküm Türk kardeşim, başkanı ve hükûmetine selamlıyorum. Senegalliler ve tüm Afrikalılar Türkiye de acı çekiyor. Evrakların sizde olması gerektiğini soyluyoruz, izlerimiz var ki evrakları almak için çok para kazandık ve evraklarımızı vermiyoruz. Neden yorgunuz yeryüzündeki tüm Müslümanların aynı aileden olduğunu söyleyen sen. Bu yüzden senin anlamıyoruz…

 

. Biz Müslüman olarak kiminle karşılaşacağımıza ve nereye seyahat edeceğimize ancak Allah takdir eder ve bilir. Yabancı bir ülkede yaşamak ne suç ne de bu muameleye görme hak edilir. Dünyadaki bütün ülkelerde yabancı bulunur. Teşekkürler

 

ZALİM, HIRSIZ, KATİL, SÖMÜRGECİ BATININ SUÇ ADRESİ;

Afrika'nın Sömürgeleştirilmesi, 15. yüzyılda köle ticareti ile başlamış ve uzun yıllar sürmüştür. Bunu en iyi anlatan terim İngilizce bir deyim olan "Afrika'ya hücum"dur.

Afrika'yı bir köle kaynağı olarak görenler, şimdi onunla hem hammadde kaynağı hem de pazar olarak ilgilenmeye başladılar. Ama bunun için Afrika'da çalıştıracak işgücüne ihtiyaçları vardı. Köleciliğin yasaklanması doğrudan bununla ilişkiliydi. Afrikalıların kurtuluşu olarak ilan edilen bu yeni süreç, köleliğin yeni bir biçiminden başka bir şey değildi. Köle tacirleri, madenlere ya da çiftliklere işçi temin eden kuruluşlar halinde örgütlendi.

 

 

ZALİM BATI ...

Batının zenginliği- şu an hala devam eden-  acımasız, gaddarca ve haksızca sürdürdüğü sömürüye dayalıdır.

Mesela sadece Fransa 14 Afrika ülkesinden her yıl ülkesine göre belli oranlarda toplamda 500 milyar dolar – koloni vergisi adı altında -ya da muhtelif kılıflarda, hırsızlık yapıyor, haraç alıyor. Keza İngiltere, Belçika, İtalya, İspanya vs. birçok batılı ülke ve Amerika

Tabi elbet bir gün onlara da hesap kesilir…

 

Fransa, 1524'te başlattığı sömürgecilik faaliyetiyle Afrika'nın 20 ülkesinde hâkimiyet kurdu. Birçok ülke Fransa'nın hem sömürgesi hem de köle ticareti merkeziydi. Bu ülkelerde tarifi imkânsız acılar, yoksulluklar ve katliamlar yaşandı. Afrika'daki birçok darbenin arkasında hep Fransa vardı.

 

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/avrupanin-kanli-somurgeci-gecmisi-pesini-birakmiyor/1881215

 

https://afam.org.tr/avrupalilarin-karanlik-yuzu-somurgecilik/

 

https://stratejikortak.com/2019/11/somurge-devletleri-somurge-haritalari.html

 

 

AYDINLAR…

Bazı ‘aydınlar’ kendi milletlerinden tiksindiklerini ifade ediyorlar.

Acaba bu millet onları ne yapsın?

Batıdan başka kuş tanımayan, yaşam boyu Fransız, İngiliz, İsveçli doğmayı hayal eden, onların solculuğunu onların sağcılığını taklit eden, özenerek doğan özenerek ölen aydıncıklardan çekti bu millet ne çektiyse!

Belki de halk onlar yüzünden bir türlü yalan dolan partilerinden kurtulamıyordur!

O kadar iticiler ki!

Banu Avar’dan..

 

HABERİN DEVAMI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ:

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.