Gündem Haber Girişi : 22 Nisan 2024 16:26

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajları, Sözleri, Şiirleri 2024!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajları, Sözleri, Şiirleri 2024!
Kısa, uzun, farklı, yeni 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları, sözleri, şiirleri...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajları, Sözleri, Şiirleri 2024!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yaklaşmasıyla, kutlama mesajları, sözleri ve şiirleri araştırılmaya başlandı. Bu özel günü mesajlarla, sözlerle, şiirlerle kutlamak istiyorsanız resimli, kısa, anlamlı, özel 23 Nisan kutlama mesajlarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Dünyada çocuklara armağan edilen tek resmi bayram olan bu önemli gün, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunu ve demokrasinin önemini de vurgulamakta.

23 Nisan'da sevdiklerinin bayramını kutlamak ve sosyal medya paylaşımları yapmak isteyen vatandaşlar; resimli 23 Nisan mesajlarını arama motorlarında araştırmaya başladı. İşte kısa, uzun, farklı, yeni 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları, sözleri, şiirleri...

EN GÜZEL – ANLAMLI - RESİMLİ 23 NİSAN MESAJLARI 2024

"Çocuklarımızın gülücükleriyle aydınlanan, umut dolu yarınlara adım attığımız bu özel günde, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum!"


"Bugün, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, Türk Milleti'nin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutluyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve umut dolu bir dünya diliyorum!"

"Çocuklarımızın mutluluğu, ülkemizin geleceği demektir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, çocuklarımızın her zaman güvenli, sağlıklı ve mutlu olmalarını diliyorum."

"Bugün, Türkiye'nin geleceğini temsil eden çocuklarımızın bayramıdır. Onların umutlarıyla dolu yarınlara güvenle yürüyeceğimize olan inancımızı bir kez daha yineliyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum!"

"Çocuklarımız, geleceğimizin en değerli hazineleridir. Onların mutluluğu ve başarısı, bizim için en büyük gururdur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutluyor, tüm çocuklarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum!"

"Bugün, Türk Milleti'nin egemenliğini ilân ettiği, demokrasinin ve özgürlüğün temelinin atıldığı büyük bir günü kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, tüm çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."





"Çocuklarımızın neşesi, ülkemizin geleceğine ışık tutan birer fenerdir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, çocuklarımızın her zaman sevgi ve güven içinde büyümelerini dilerim."

"Bugün, çocuklarımızın masumiyetinin ve umutlarının ön plana çıktığı özel bir gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm çocuklarımıza sevgi dolu bir gelecek temenni ediyorum."

"Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm, bizlere geleceğe dair umut vermektedir. Onların mutluluğu ve sağlığı, en büyük dileğimizdir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutluyorum!"

"Bugün, çocuklarımıza armağan edilen en değerli bayramı kutluyoruz. Onların sevgisi ve neşesi, bizlere her zaman ilham kaynağı olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutluyorum!"



KISA – FARKLI  23 NİSAN MESAJLARI 2024

*Yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun..

*23 Nisan dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelidir. 23 Nisan kutlu olsun!

*Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. 23 Nisan kutlu olsun.

*23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

"Çocukların umudu, yarının güvencesidir. 23 Nisan kutlu olsun!"

"Bugün, çocukların neşesiyle dolu bir bayram günüdür. 23 Nisan coşkusu hepimize mutluluk versin!"



"Gözlerinde umut, yüreklerinde sevgi olan tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum. 23 Nisan herkese mutluluk getirsin!"

"Bugün, çocuklarımızın güldüğü, umut dolu yarınlar için adım attığı bir gün. 23 Nisan coşkusunu paylaşalım!"

"Çocuklarımızın sevinciyle dolu bir dünya dileğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum!"

"Çocuklarımızın gülüşleri, yarının parlaklığını simgeler. 23 Nisan coşkusuyla aydınlansın!"

"Bugün, çocuklarımızın özgürlüğü ve geleceği için umut dolu bir gün. 23 Nisan kutlu olsun!"

"Çocukların heyecanıyla renklenen bir gün olan 23 Nisan, hepimize mutluluk ve umut getirsin!"

"Bugün, çocukların dünyasında umut dolu bir gün. 23 Nisan'da çocukların sevincine ortak olalım!"




YENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
MESAJLARI 2024

23 Nisan, çocukların seslerinin duyulduğu, haklarının korunduğu ve geleceğe olan umutlarının taze tutulduğu bir günün simgesidir. Çocuklarımıza sevgi ve saygıyla yaklaşalım.

Atatürk'ün izinden, milli egemenliğe ve çocuklara armağan edilmiş 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyoruz!

Bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temellerini atan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, onlara en güzel dileklerimizi sunuyoruz.

Bu bayram vesilesiyle, çocuklarımızın hayallerinin peşinden koşmalarını, özgürce düşünmelerini ve kendilerini geliştirmelerini diliyoruz.

Milli egemenliğimizi korumak ve çocuklarımıza daha güzel bir gelecek inşa etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.




UZUN  - RESİMLİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJLARI 2024

Bugün, Türk Milleti'nin egemenlik mücadelesinin ve çocuklarımıza olan inancımızın simgesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı gün, sadece bir bayram değil, aynı zamanda çocuklarımızın umutlarını, hayallerini ve geleceklerini aydınlatan bir fenerdir.



Bugün, çocuklarımızın gülen yüzlerindeki neşeyi ve umudu kutlamak için bir araya geliyoruz. Onların dünyasında barış, sevgi ve umut dolu bir gelecek inşa etmek için elimizden geleni yapmalıyız. Çocuklarımız, geleceğimizin teminatıdır ve onların mutluluğu, huzuru ve başarısı hepimizin ortak sorumluluğudur.




23 Nisan, sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın çocuklarına adanmış bir bayramdır. Bugün, çocukların eşitlik, adalet ve özgürlük içinde büyüdüğü bir dünya için çalışmaya ve çaba göstermeye devam etmeliyiz. Her çocuğun sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamak, eğitim haklarına erişimlerini desteklemek ve onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için çalışmalıyız.




Bugün, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin önemli bir dönüm noktasını temsil ederken, aynı zamanda çocuklarımıza olan sevgi ve güvenimizi de yansıtıyoruz. Onların dünyasını daha iyi bir yer haline getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek vaat ettiğimizi hatırlayalım ve onların yanında olduğumuzu gösterelim.
 



ÇOCUKLAR HAKKINDA SÖYLENMİŞ SÖZLER | 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI SÖZLERİ

Yazarlardan filozoflara, tarihçilerden liderlere kadar çocuklara özel söylenmiş sözler…

* "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." (Mustafa Kemal Atatürk)




* "Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır." (Mustafa Kemal Atatürk)

* "Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." (Mustafa Kemal Atatürk)

* “Çocuklarla beraber geçen vakit ruhu iyileştirir.” (Fyodor Dostoyevsky)


* “Eğer bu dünyada gerçek barışı öğreteceksek ve eğer savaşa karşı gerçek bir savaş vereceksek, işe önce çocuklarla başlamamız gerekmektedir.”  (Mahatma Gandhi)

“Bir toplumun asıl ruhunu en iyi gösteren şey o toplumda çocuklara nasıl davranıldığıdır.”  (Nelson Mandela)

“Çocuklara ne düşünecekleri değil, nasıl düşünecekleri öğretilmelidir.” (Margaret Mead)

“Çocuklar, göremeyeceğimiz bir geleceğe gönderdiğimiz canlı mesajlardır.” (John F. Kennedy)

“Çocukları iyi birer insan yapmanın en iyi yolu onları mutlu etmektir.” (Oscar Wilde)


“Sarılmak çok iyi gelir, özellikle de çocuklara.” (Diana)



KISA - EN GÜZEL – ANLAMLI  23 NİSAN ŞİİRLERİ

23 NİSAN

23 Nisan…
Yurdu koruyan,
Yarını kuran,
Sen ol çocuğum.
Eskiyi unut,
Yeni yolu tut,
Türklüğe umut,
Sen ol çocuğum.
Bizi kurtaran,
Öndere inan,
Sözünü tutan,
Sen ol çocuğum.
Küçüksün bugün,
Yarın büyürsün
Her işte üstün
Sen ol çocuğum.
Çalışıp öğren,
Her şeyi bilen
Yurduna güven
Sen ol çocuğum.

Hasan Ali Yücel




23 NİSAN

Sana armağan etti,
Ata bu güzel günü,
23 Nisan bugün,
Çocuk Bayramı günü.
Sevin, oyna, gez, dolaş,
Senin bayramın bugün.
Bayrağı sev arkadaş.
Dalgalandıkça öğün.

R. Gökalp Arkın

 

 

23 NİSAN

Baharın mutlu günü
Yurdumun kutlu günü
Neşelerin düğünü
Güzel 23 Nisan
İnanarak yürekten
Hız aldık Atatürk’ten
Bizi ona yükselten
Bir el 23 Nisan

23 NİSAN

Bugün 23 Nisan
Atatürk’ten armağan
Sevinelim coşalım
Neşelenip taşalım.
Kağıt fener yapalım
Sınıflara asalım
Süsleyerek her yanı
Kutlayalım bayramı

 


UZUN - EN GÜZEL – ANLAMLI  23 NİSAN ŞİİRLERİ

23 NİSAN
Nasıl bayram etmez, sevinmez insan,
23 Nisan bu, 23 Nisan.
Türklük gerilemiş çaresiz kalmış,
Götürmüşken üç kıtaya şeref, şan.

Kalmış bir sultanın keyfine işler.
Nice yıllar olmuş Türkler perişan.
Gittikçe kuvvetsiz, çaresiz kalmış,
Dört yandan üstüne saldırmış düşman.

Milleti yüzüstü bırakıp kaçmış,
Canının derdine düşmüş de Sultan…
Ansızın işlerin başına geçmiş,
Milletin bağrından kopan kahraman…

Başlamış bir ölüm-dirim kavgası,
Sultana isyan bu, cihana isyan
Millet öyle büyük, baş öyle büyük,
Bakmış, parmağını ısırmış cihan

Ana toprak için al bayrak için,
Tepe tepe gövde, dere dere kan…
Türk hak edince egemenliği,
Açılmış önünde bir şanlı meydan…

Kimsenin keyfine boyun eğmek yok,
Toplandığı tarih: 23 Nisan
Milletin adına Millet Meclisi,
Milletin isteği olsun her zaman…

BEHÇET KEMAL ÇAĞLAR

 


23 NİSAN
Bugün Yirmi Üç Nisan,
Toplandı bütün vatan,
Millet Meclisimize
Atatürk oldu başkan

Kaldırdı hasta yurdu,
Yılmaz bir ordu kurdu,
Türk'ün şanlı sesini,
Dünyalara duyurdu.

Yükseldi bayrağımız,
Koparıldı bağımız,
Sultandan ayrılınca,
Kurtuldu toprağımız.

Türk çocuğu gül, sevin,
Yaşa yurdunda emin,
Bugünü an bayram et,
Bugün senindir, senin.

VASFİ MAHİR KOCATÜRK





DÜNYA ÇOCUK BAYRAMI

Kiminin saçı siyah,
Kiminin saçı sarı…
Ankara'da buluştu,
Dünyanın çocukları.

Her Yirmi Üç Nisan'da
Tekrarlanır bu olay.
Buluşma nedenini,
Açıklamak çok kolay.

Bu kocaman dünyada
Ülke sayısı çoktur.
Oysa ki hiç birinin
Çocuk Bayramı yoktur.

Dünyanın çocukları
Yurdumuza koşuyor,
Her Yirmi Üç Nisan'da
Cıvıldaşıp coşuyor.

Türkiye konuklarla,
Kalpler sevgiyle dolsun.
Dünya Çocuk Bayramı
Herkese mutlu olsun

ALTAN ÖZYÜREK

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.