Gündem Haber Girişi : 06 Mayıs 2024 17:08

YSK Başkanı Ahmet Yener: Belirlenen Yerlerde Seçim Yenilenecek

YSK Başkanı Ahmet Yener: Belirlenen Yerlerde Seçim Yenilenecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili kesin sonuçları açıkladı. Yener, seçimlerin genel olarak güven ve huzur içinde tamamlandığını belirtirken, belirlenen bazı yerlerde seçimlerin yenileneceğini duyurdu.

 

Yener, yaptığı açıklamada, seçim sürecinde münferit bazı hadiseler dışında seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleştirildiğini ifade etti. Seçim sürecinde tüm verilerin ve seçmen listelerinin belirlenen takvim doğrultusunda siyasi partilerle paylaşıldığını belirtti.

 

Seçime katılan siyasi parti temsilcilerinin seçim sonuçlarını canlı olarak takip etme imkanına sahip olduğunu dile getiren Yener, kesin seçim sonuçlarının ilanı ile birlikte tutanakların internet sitesinde ıslak imzalı olarak tüm vatandaşların erişimine açılacağını vurguladı.

 

İtirazlar üzerine belirlenen bazı yerlerde seçimlerin yenileneceğini açıklayan Yener, 2 Haziran 2024 tarihinde Aksaray Güzelyurt, Kayseri Pınarbaşı, Şanlıurfa Hilvan ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güney Kaya, Tunceli Mazgirt Akpazar, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde seçimlerin yenileneceğini belirtti.

 

YSK Başkanı Yener, seçim sonuçlarına ilişkin verilere de değinerek, seçimlere katılım oranlarını ve kazanan partilerin dağılımını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde katılım oranının yüzde 78.12 olduğunu belirten Yener, 30 büyükşehirde farklı partilerin belediye başkanlıklarını kazandığını ifade etti.

 

Açıklamalarının sonunda seçim sürecine katkıda bulunan herkese teşekkür eden Yener, gerçekleşen seçimlerin ülkeye ve siyasi partilere hayırlı olmasını diledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.