Gündem Haber Girişi : 14 Mayıs 2024 16:01

Ya Herro Ya Merro

Ya Herro Ya Merro
Genel ve yerel yönetimlerde yetki sahibi olan taraflar, içinde bulunduğumuz süreçte gösterecekleri performans ile kaderlerini belirleyecekler. Her iki taraf için de; ya kal ya git, ya tut ya bırak, yani ‘ya herro ya merro’ durumu söz konusu...

GERÇEKLEŞTİRİLEN yerel seçimler sonrası ortaya çıkan tablo şu: Genel yönetimde AK Parti, yerel yönetimlerde ise CHP iktidarı mevcut.

Önümüzdeki seçimlere de 5 yıl gibi uzun bir süre var.
Bu süreç içerisinde hem genel hem de yerel yönetimlerde bulunanlar; uygulamaları ile bir sınavdan geçmiş olacaklar. Cumhurbaşkanı ve mevcut hükümet, özellikle ekonomideki olumsuz gidişatı durdurmak ve bir rahatlama sağlamak zorunda. Dış politika, eğitim sistemi, adalet, işçi ve emeklilerin durumu gibi başlıklarda da çözüm üretilmesi şart koşuluyor.

Öte yandan; belediyelerde çoğunluğu elde eden CHP yönetimlerinin göstereceği performans da; bir sonraki seçimlerde, partinin kaderini belirleyecek.
Her iki kanadın da bekleneni verememesi halinde; genel ve yerel yönetimler için yeni alternatifler söz konusu olabilecek.

Yani an itibari ile yönetimi elinde bulunduranlar için “ya kal ya git, ya tut ya bırak” anlamına gelen “Ya herro ya merro” durumu söz konusu.
Bunu, yaşayarak göreceğiz. Ve gördük ki, zaman zaman bazı çevreler tarafından küçümsenen vatandaşlarımız, gerektiğinde ‘yapılması gerekeni’ sandığa yansıtabiliyorlar...

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.