Kültür ve Sanat Haber Girişi : 13 Eylül 2023 17:43

Tuzla Yaşlı Bakım Merkezi Sakinleri: Biz OTTO’yu Çok Sevdik

Tuzla Yaşlı Bakım Merkezi Sakinleri: Biz OTTO’yu Çok Sevdik

Tuzla Yaşlı Bakım Merkezi’nde hayatlarını idame ettiren 65 yaş üstü sakinleri geçtiğimiz günlerde OTTO Doğa Park’ın misafiri oldular.

Program çerçevesinde; Türk müziğinin bilinen eski parçalarının yer aldığı bir müzik dinletisi eşliğinde yemekler yenildi, sohbetler edildi, hayat hikayelerinden kesitler dinlendi.

Tuzla Yaşlı Bakım Merkezi’nin sakinleri OTTO’ya ikinci kez geldiklerini belirterek; “Biz burayı çok sevdik. Doğa ile bütünleştik. Huzur ve keyif dolu saatler geçirdik. Sağ olsunlar kurumun işletmecileri ve personel bizleri eğlendirmek, mutlu etmek için ellerinden geleni yaptılar. OTTO’ya tekrar tekrar gelmek istiyoruz” sözlerine yer verdiler.

OTTO Doğa Park Kurucusu Murat Öztürk’te; “Büyüklerimizi burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu tip etkinliklerimiz geleneksel olarak sürecek” dedi.

Pendik Kurtdoğmuş yolu üzerinde çam ormanları içine yayılmış OTTO Doğa Park Tesisleri; şehrin gürültüsünden – karmaşasından – kirli havasından uzak, sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirebilmeniz için A’dan Z’ye her şey düşünülmüş bir çocuk ve aile yaşam merkezi olarak kurgulanmış.

DARALAN RUHLARINIZI RAHATLATIN!

ŞEHİR içlerinde beton yığınlarına sıkışmış, daralan ruhlarınızı rahatlatmak, nefes almak, doğa ile iç içe olmak için Polonezköy’e, Emirgan Korusuna, Maçka ya da Gülhane Parkına, Kefken’e, Kerpe’ye kadar gitmenize gerek yok. Çünkü insanlar oralardan dahi Pendik’e, OTTO Doğa Park tesislerine geliyorlar.

EĞİTİCİ – ÖĞRETİCİ – SANATSAL – KÜLTÜREL AKTİVİTELER

Otto Doğa Park’ta; aileniz ile birlikte keyifli, eğlenceli, eğitici, güvenli ve huzurlu bir ortam adına her şey bulunuyor. Çam ağaçları altındaki restoranda yemeğinizi yerken; çocuklarınız doğal ortamda eğitici – öğretici – sanatsal – kültürel aktivitelerde bulunabiliyorlar. Su sesi, kuş sesi, çiçek kokusu, tavus kuşları, sincap ve tavşanlar ortamın aksesuarları…

AİLELER ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE DOĞAYI PAYLAŞIYORLAR

Tesisin tanıtımı için basına bir değerlendirme yapan Kurucu Murat Öztürk ve Koordinatör Esin Tutgun, Otto Doğa Park’ın Türkiye’de bir ilk olduğuna işaret ederek şu sözlere yer verdiler: “Günümüzde, yoğun iş temposu, dijital cihazlara esir olmuş çocuklar nedeniyle ailelerin birlikte verimli vakit geçirmesi imkânsız hale gelmiş durumda.

Pandemi süreci ile başlayan, beton yığınları arasına sıkışmışlık durumu, başta çocuklarımız olmak üzere her yaş grubundaki insanımızı olumsuz etkilemiş olup, bir çocuk ve aile yaşam merkezi olarak kurgulanmış tesisimizde ailece doğada eğlenerek, öğrenerek verimli zaman geçirme imkânı sunmak üzere yola çıktık. Misafirlerimiz atölye ve faaliyetlere birlikte katılabilecekleri gibi; seçtikleri faaliyet- lerden biri ile farklı etkinlik alanlarında da keyifli vakitler geçirebilecekler.

HAFTANIN 7 GÜNÜ AÇIK

Haftanın 7 günü açık olan, içki servisinin bulunmadığı komplekste; hemen her gün çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler organize edilmekte.

Tesiste açık ve kapalı alanları bulunan bir RESTORAN & KAFE, KARAVAN KÖYÜ, ATÇILIK ve OKÇULUK AKADEMİSİ, ARAMA KURTARMA EĞİTİM ALANI, ÇADIR KAMPİNG ALANI, KÜLTÜR SOKAĞI – MÜZESİ, HAYVANAT BAHÇESİ ve çocuklar için uzman eğitimcilerin hizmet verdiği TOPRAK OKULU bulunuyor.

TOPRAK OKULU ÇOCUKLARI DOĞAL YAŞAMA HAZIRLIYOR

Çatısız, duvarsız sınıfları ile bir ‘orman okulu’ konseptinde ve doğa / sanat / ekoloji atölyeleri olmak üzere üç bölümden oluşan TOPRAK OKULU; bölgeye eğitim açısından da farklı bir değer kattı. Aile kampları, danışmanlıklar, çeşitli atölyeler, çocukların ve eğitmenlerin eğitimlerine de katkıda bulunmakta. Toprak Okulu’nda; eğitimin sahaya indirildiği, deneyimsel öğrenmenin baz alındığı, teknolojiden uzak, aile kavramına yönelik çalışmaları son derece değerli.

İSTANBUL’UN TÜM İLÇELERİNDEN VE CİVAR ŞEHİRLERDEN İLGİ BÜYÜK

Şehirden kaçış için harika bir plan olmaktan öte, insanın sessizliği, dinginliği ve huzuru bulabileceği eşsiz bir mekân niteliğindeki tesisimize bugüne kadar çevre illerden ve İstanbul’un farklı ilçelerinden yüzlerce ziyaretçi geldi. Pendikli hemşirelerimiz de OTTO DOĞA PARKI keşfetmeye, sahip olduğu güzellikleri yerinde görmeye davet ediyoruz.”

  • Instagram:
  • ottodogapark: 0533 934 68 86
  • otto.restoran: 09.00 – 22.00
  • 0533 019 06 20
  • ottokaravankoyu: 0541 519 82 12
  • [email protected]
  • www.ottokaravan.com.tr
  • toprakokulu: 0533 934 68 86
  • ADRES: Kurna Mah. Kurtdoğmuş Yolu Cd. No:65 Otto Doğa Park, Pendik