Teknoloji Haber Girişi : 18 Ocak 2024 12:18

Türksat'ın Anten Sistemleriyle İletişim Kesintisiz Sağlanıyor

Türksat'ın Anten Sistemleriyle İletişim Kesintisiz Sağlanıyor

Türksat'ın PeycON anten ailesine ait araç üstü mobil uydu iletişim sistemi AerON, AFAD, Kızılay, Jandarma Genel Komutanlığı ve birçok kuruma hizmet sunmak üzere kullanıma açıldı.

Türksat, 5B uydusu başta olmak üzere toplam 5 aktif uydusuyla kapsama alanını genişleterek 3,5 milyar nüfusa erişiyor. Uydu anten sistemleri konusundaki önemli rolüyle Türksat, AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği PeycON markası altındaki hareketli uydu anten sistemlerini uluslararası standartlara uygun bir şekilde sunuyor.

Güvenli Bağlantı İmkânı
PeycON ailesi içinde yer alan MicrOn, AeroON, TerrON ve HidrON antenleri, zorlu koşullarda bile birkaç dakika içinde uydu bağlantısı sağlayabiliyor.
AerON anteni, araç üstü mobil uydu iletişim sistemi olarak öne çıkıyor ve ultra yüksek performanslı tek parçalı anteniyle güvenli bağlantı imkanı sunuyor.

AFAD, Kızılay ve Jandarma Genel Komutanlığı gibi kurumlar, özellikle deprem ve sel gibi afet durumlarında Türksat uyduları üzerinden iletişim altyapısını kullanıyor.HidrON anteni, karasal bağlantı olmadan 45 knot hıza kadar deniz araçlarına ses, görüntü, veri ve internet hizmeti sağlayabiliyor. Özellikle Türksat 5B uydusuyla birlikte Türksat, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Akdeniz bölgelerini kapsama alanına alarak milli ürünleriyle iletişimi sağlıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve petrol/doğalgaz arama gemileri, HidrON antenleri aracılığıyla iletişim kuruyor.

MicrON Manpack anten ise sırtta taşınabilir bir yapıya sahip olup, 14.5 kilogram ağırlığıyla güvenlik güçlerine taşınabilir iletişim sağlıyor. Darbeye dayanıklı yapısı ve hızlı kurulum özelliği sayesinde kötü hava şartlarından etkilenmeden kullanılabilen MicrON, savunma alanında aktif olarak kullanılıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.