Gündem Haber Girişi : 06 Kasım 2023 17:50

Türk – Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tanıtıldı

Türk – Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tanıtıldı

Şuan Pendik’te geçici yerleşim yerinde bulunan Türk – Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, yenilikçi ve uluslararası vizyonu ile geleceğin eğitimine yön vermeye hazırlanıyor

TÜRK-JAPON Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (TJU), 26 Ekim tarihinde geçici yerleşkesi Teknopark İstanbul’da Türk ve Japon Konsey üyeleriyle beraber, üst düzey protokolün de yer aldığı bilim ve teknoloji alanındaki gelecekteki vizyonunu paylaştığı TJU Tanıtım Günü etkinliğini düzenledi.

Programda; TJU Rektörü Prof. Dr. Bekir Sami YILBAŞ, TJU Konseyi Başkan Yardımcısı Büyükelçi Kiyoshi ARAKİ, TJU Konsey Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet YOZGATLIGIL, Japonya Dışişleri Parlamento Bakan Yardımcısı Yoichi FUKAZAWA’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Önceki Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un konuşmaları ve Konsey Üyelerinden Nobel Ödüllü Prof. Dr. Ryoji NOYORI’nin “Where am I from? Where is TJU going?” konulu videosu yer aldı.

Pendik Sanayi Mahallesi, Teknopark Bulvarı’nda faaliyete geçecek olan Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (TJU), Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti arasında yapılan anlaşma uyarınca kurulan bir devlet üniversitesi.

Yaklaşık 306.585 m2’lik bir alan üzerine kurulacak olan Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne tahsis edilen arazi, Teknopark İstanbul ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında, 1.549.047.51 m2’lik bir kullanım alanı içerisinde yer alacak. Öğrenme ortamları, geniş yaşam alanları ile bilim ve teknolojinin yanı sıra Türk-Japon kültürlerinin de simgesi niteliğini taşıyacak.

Bu yüksek eğitim kurumunun amacı; bilimsel ve teknolojik iş birliğini teşvik etmek, başlangıçta lisansüstü eğitim düzeyine odaklanarak, bilimsel araştırmalara ağırlık vermek ve uluslararası platformlarla bütünleşmek olacak.
Daha sonraki yıllarda üniversite; lisans eğitiminde de uluslararası standartlara sahip en iyi kurumlar arasında yer almayı, seçkin bilim insanları ve araştırmacıları ile dünya çapında bir üniversite olmayı hedeflemekte.

TJU, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında Teknopark İstanbul’daki geçici kampüsünde öğrencileri ve akademisyenleriyle eğitime başlamayı planlamakta. Bir araştırma üniversitesi olmanın gereği olarak lisansüstü programlarla araştırma ve eğitime başlaması ve planlamalar doğrultusunda ilerleyen yıllarda lisans programlarının dahil edilmesi hedeflenmekte.

Türkiye’yi geleceğe taşıyacak nitelikli nesiller oluşturmanın yanı sıra, bilimin sınırlarında yapacağı araştırmalarla dünya bilimine, sanayi ve teknolojinin gelişmesine katkı sağlayacak ve ihtiyaç duyacak olan kamu ve özel kurumların problemlerine bilimsel çözümler üretecek düzeyde uluslararası bilimsel ve teknolojik bir üniversite olacak.

Daha fazla bilgi için;
Web Sitesi: https://tju.edu.tr/
Mail: [email protected]