Gündem Haber Girişi : 19 Ocak 2024 14:57

Ticaret Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alacağını Duyurdu

Ticaret Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alacağını Duyurdu

Ticaret Bakanlığımuayene memuru, gümrük muhafaza memuru ve koruma-güvenlik pozisyonlarında görevlendirmek üzere 930 sözleşmeli personel alımı yapacak.

İlana göre, bu personeller gümrük ve dış ticaret bölge müdürlükleri ile Bakanlığın taşra ve döner sermaye teşkilatında görev alacak. Gümrük ve dış ticaret bölge müdürlüklerine 602 sözleşmeli personel alınacak, bu alımların cinsiyet ayrımıyla ilgili detaylar da ilanda belirtildi.


Başvuruda bulunacak adaylardan, en az dört yıllık eğitim veren belirlenmiş bölümlerden mezun olmaları ve 2022 KPSS P3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olma şartı aranacak. Başvurular, 22 Ocak - 31 Ocak tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak. Adaylar, yalnızca bir pozisyon için başvuruda bulunabilecekler.

Başvuru sonuçları Bakanlık internet sitesinde duyurulacak ve sözlü sınavlar Ankara'da gerçekleştirilecek. Ayrıca, Bakanlığın merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatına 88'i sözleşmeli koruma-güvenlik görevlisi, 240'ı sözleşmeli destek personeli olmak üzere toplam 328 personel alınacak. Bu alımlar için başvurular 1 Şubat - 12 Şubat tarihleri arasında yapılacak ve adaylar sadece bir pozisyon için başvuruda bulunabilecekler. Adaylar, başvurdukları pozisyonla ilgili en fazla 10 il tercih edebilecekler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.