Gündem Haber Girişi : 18 Nisan 2023 13:04

Teknoloji savaşçıları iftarda buluştu

Teknoloji savaşçıları iftarda buluştu

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, TEKNOFEST kapsamında Bursa’da yapılan ‘Savaşan İHA Yarışmasına’ katılan 240 gençle iftarda buluştu.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin dayanaklarıyla Bursa’da düzenlenen ‘Savaşan İHA Yarışması’nda heyecan devam ediyor. Evvelki gün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte Yunuseli Havaalanına gidip, yarışan ekipleri alanda ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, yarışlar için farklı kentlerden gelen 240 gençle iftarda bir ortaya geldi. Merinos Gölpark’ta gerçekleşen iftar programına Lider Aktaş’ın yanı sıra BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhammet Zeki Durak ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de katıldı.

İftar sonrası genç teknoloji savaşçılarına seslenen Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, İnsansız Hava Araçları Yarışlarına konut sahipliği yapmaktan büyük bir memnunluk duyduklarını söyledi. Lider Aktaş, “Farklı kentlerden gelen tüm arkadaşlar inşallah buradan memnun ve amacına ulaşmış bir halde ayrılır. Dün stantları gezdiğimizde sizleri orada görmek heyecan verici. Ülkemizde ki bu gelişime, gençlerdeki bu dinamizme, heyecana muhtaçlık var. Sizlerin bu türlü olması ülkenin gerçek manada gelişimine işaret ediyor. Biz 85 milyon nüfuslu, çok değerli bir kadim geçmişi olan, esaslı bir devletiz” dedi.

Daha gelişmiş bir ülke için yüksek teknoloji çalışmaları yapılması gerektiğini söyleyen Lider Aktaş, “Domates de üretelim, tarımı da ihmal etmeyelim fakat biz yüksek teknoloji üretmek zorundayız. Azerbaycan’da kelamımız olacaksa, Doğu Akdeniz’de, Suriye’de kelamımız olacaksa bizim daha çok şeyler üretmemiz gerekiyor. Bu manada sizleri görmek, bu türlü bir tertibe mesken sahipliği yapmak bizim için son derece büyük bir memnunluk. Şimdiden hepinize güzel bayramlar ve müsabakalarda muvaffakiyetler diliyorum” dedi.





Başkan Aktaş, daha sonra cep telefonu ile aradığı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı gençlerle konuşturdu. Bursa’ya yakışır bir konut sahipliği yaptıkları için Lider Aktaş’a teşekkür eden Bakan Varank, yarışlara katılan gençlere de muvaffakiyetler diledi.

Bu ortada bin aydan daha güzel olduğu müjdelenen Kadir Gecesi’nde de başta selatin mescitler olmak üzere Bursalılar mescitlere akın etti. Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş da geceyi Muradiye Camii’nde geçirdi. Gecenin ruhuna uygun olarak sakal-ı şerif ziyareti yapan Lider Aktaş, vatandaşlara destimal mendili armağan etti, helva ve Osmanlı şerbeti ikramında bulundu.

Hibya Haber Ajansı