Siyaset Haber Girişi : 01 Kasım 2023 16:37

Süleyman Turan: Her Kesimin Desteğini Alabilecek Bir Adayım

Süleyman Turan: Her Kesimin Desteğini Alabilecek Bir Adayım

Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Meral Akşener tarafından Pendik Belediye Başkan Adaylığı resmen ilan edilen İYİ Parti İlçe Başkanı Süleyman Turan, Pendik ve Kartal ilçelerinde yayın yapmakta olan yerel basın mensuplarına yönelik bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Ada Tesislerindeki toplantıya basın mensuplarının ilgisi ve katılımı yoğun oldu.

Süleyman Turan, toplantıya İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü ve artık bir soykırım ve işgal niteliği taşıyan insanlık dışı tutumunu kınayan sözlerle başladı.

Belediye başkan adaylığı dolayısıyla ilçe başkanı olarak basın mensuplarıyla son toplantısını gerçekleştirdiğini ifade eden Turan, yeni ilçe başkanlarının da kısa bir süre sonra göreve atanacağını belirtti.

37 YILDIR PENDİK’TE YAŞIYORUM VE HER TÜRLÜ SORUNA VAKIFIM

Turan adaylığı ile ilgili açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Yaklaşık 37 yıldır yaşadığım bu ilçeye hizmet etmek için partimden belediye başkan adayı oldum. Son 5 yıldır İYİ Parti ilçe başkanı olarak Pendik’in her mahallesini, caddesini, sokağını karış karış gezdim. Muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, esnaf ve iş insanları, vatandaşlarımızla birebir temas ederek; ilçemizin her türlü sorununa ve ihtiyaç duyduğu – talep ettiği hizmetlere vakıf oldum.

DEĞİŞİM ŞART!

İlçemizi 27 yıldır aynı zihniyet yönetiyor. Bu arkadaşlarımızın heyecanlarını ve enerjilerini tüketmiş olduğunu görüyoruz. Bu yüzden bir değişim, yeni isimler, yeni yüzler, yeni bir soluk şart. Biz Pendik’in sosyal yapısını da göz önünde bulundurduğumuzda bu değişimin ancak İYİ Parti ile olabileceğine inanıyoruz. Şahsım olarak da her kesimden destek göreceğime eminim.

PENDİK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK

İlçe başkanlığım boyunca Pendiklilerin her türlü istek ve sorunları ile yakinen ilgilendim. İlçe bazındaki problemleri belediye yönetimine, büyükşehir ile ilgili meseleleri büyükşehir belediyesine taşıyarak takipçisi oldum ve çözümler ürettim. Bu süreçte kimse ile kavgalı ya da küs olmadım. Siyasi ayrım yapmaksızın olumlu olan her türlü icraatı destekledim, aksaklıkları da yapıcı bir dille eleştirdim.

BELEDİYE HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİ

Kısmet olur da belediye başkanı seçilirsem herkese hizmet üreteceğim. Ayrım yapmayacağım. Bir mahalleye özel yatırımlar söz konusu edilirken başka bir mahallenin göz ardı edilmesi gibi bir uygulama bizim anlayışımıza ters. Buna son vereceğiz.

PROJELERİMİZ HAZIR

AKP zihniyetinin belediye yönetiminde olduğu uzun yıllar sonunda ilçemizin hak ettiği marka değerine ulaşabildiğini söyleyemeyiz. Özellikle son dönemde bir değer kaybına uğradığımız da ifade edilebilir.

Pendik’in var olan kıymetleri layıkıyla değerlendirilemiyor. İlçemiz bir Türkiye markası olabilecekken, sıradan bir ilçe olarak; vaziyeti idare etme yoluna gidiliyor.

Biz İYİ Parti olarak Pendik ilçesini yıldızlaştırabilecek çalışmalara çoktan başladık. Birçok değerli projemiz mevcut. Öncelikle kentsel dönüşüm ve imar meselesini tamamen çözeceğiz. İlçemiz deprem bölgesinde bulunmakta. Özellikle şehir merkezindeki binalarımızın çoğunun yaşı 40’ın üzerinde. AKP’nin yıllardır çözemediği, sürünceme içinde bıraktığı, sadece seçim zamanlarında gündeme getirdiği ve seçim malzemesi yaptığı bu duruma seyirci kalamayız ve acil – etkin çözümler üreteceğiz.  

YENİ OKULLAR YAPACAĞIZ

İlçemizdeki okul sayısı ihtiyacı karşılayamıyor. Nüfusu yıllar içerisinde misli ile artan birçok mahallemizde yıllar önce inşa edilmiş aynı okul duruyor. Çocuklarımız eğitim için başka mahallelere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu durum aileler için de külfet oluyor.

YOKSULLUĞU VE İŞSİZLİĞİ AZALTACAĞIZ

İlçemizde çok sayıda yoksul insan var. Mevcut belediye yönetimi bu kesime yaptığı yardımlarla övünür pozisyonda. Önemli olan yoksula yardım değil, yoksulluğu engellemektir. Biz yoksul sayısını azaltmak için çaba sarf edeceğiz. Bu yönde geliştirdiğimiz projeler mevcut.

Öte yandan ilçemizde işsiz sayısı da bir hayli fazla. Özellikle gençlerimiz iş bulmakta zorlanıyorlar. Biz mevcut istihdam alanlarını değerlendirerek ve yeni istihdam alanları üreterek işsizliği en aza indireceğiz.

HİZMETİ EŞİT DAĞITACAĞIZ

İlçede bazı mahallelerimiz yoğun hizmet alırken, bazı mahallelerimiz ise göz ardı ediliyor, adeta cezalandırılıyor. Biz yönetime geldiğimizde hizmetlerin eşit şekilde dağılmasına özen göstereceğiz. İhtiyaç duyulan ne varsa o bölgenin oy dağılımına bakmaksızın ihtiyacı gidereceğiz.

ALTYAPIMIZ YAŞLANDI

Pendik ilçesinin altyapısı oldukça yaşlanmış – yıpranmış durumda. Artan nüfus ve onunla birlikte gelen yük hesap edildiğinde; mevcut altyapımızın yenilenmesi, takviye edilmesi şart.

MİNİK ÖĞRENCİLERİN SABAH KAHVALTILARINI KARŞILAYACAĞIZ

Mevcut ekonomik şartlar özellikle minik öğrencilerimizin okul sürecinde kendi imkanlarıyla düzenli ve sağlıklı beslenmesine engel oluyor. Bizim belediye yönetimimizde tüm bu öğrencilerimizin sabah kahvaltılarını ücretsiz karşılayacağız.

İHALELER ŞEFFAF OLACAK

Pendik Belediyesindeki tüm ihaleleri canlı yayınlayarak herkese açık hale getirecek, vatandaşlarımızı kimin neyi, nasıl aldığı noktasında bilgilendirmiş olacağız.

BELEDİYEDEKİ PERSONEL SIKINTISINI ÇÖZECEĞİZ

Belediyemizde çalışan birçok personel hem iş yükünden hem de elde ettiği gelirin yetersizliğinden şikayetçi. Özellikle EYT dolasıyla emekli olanlardan dolayı personel ihtiyacı da doğmuş bulunuyor. Bu yükü yeni personel alımlarıyla kaldıracağız. Personel ücretlerin de mevcut ekonomik şartları göz önünde bulundurarak iyileştireceğiz.

ELİMDE DEFTER SORUNLARI VE İSTEKLERİ NOT EDECEĞİM

Kısmet olur da belediye başkanı seçilirsem, yanımda taşıyacağım deftere vatandaşlarımızın dile getirdiği sorunlarını ve isteklerini not edecek ve çözüme ulaştırana kadar çalışacağım. Bana herkes düşüncelerini rahatlıkla iletebilecek.

İTTİFAK OLMAYACAK AMA HER KESİMİN DESTEĞİNİ ALACAĞIZ

İYİ Parti bu yerel seçimlere kendi adayları ile girecek. Partimizin Pendik’teki belediye başkan adayı da benim. Biz iktidar olmayı hedefleyen bir partiyiz. Bunun için birçok belediyeyi almak ve kendimizi halkımıza ifade etmek zorundayız. Artık bir ittifak söz konusu değil. Ama ben hem AKP’lilerin, hem CHP’lilerin hem de diğer partililerin desteğini ve oyunu talep ediyorum – edeceğim. Karşılık bulacağıma da güvenim tam.

KENTİ BERABER YÖNETECEĞİZ

Belediye başkanı seçildikten sonra periyodik olarak tüm siyasi partilerimizin ilçe başkanı ve yöneticileri ile onları makamında ziyaret ederek ya da makamımda ağırlayarak görüş alışverişlerinde bulunacağım. Bu kenti beraber yöneteceğiz. Belediye başkanı olarak sadece İYİ Parti’nin değil herkesin hizmetinde olacağım. Belediyeyi bu anlayışla yöneteceğiz.

GAZETECİLER SORDU BAŞKAN CEVAPLADI

İYİ Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Turan konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Oldukça keyifli geçen bu bölümün ardından toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.