Siyaset Haber Girişi : 21 Mart 2023 14:21

Son Dakika Siyaset Haberleri Birarada

Son Dakika Siyaset Haberleri Birarada

Son dakika! Kılıçdaroğlu’ndan HDP’ye ziyaret

Son dakika haberi! Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Meclis’te HDP’yi ziyaret etti.

TBMM’de gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ile HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar düzenlenen basın toplantısında konuştu.

#image_title

Erdoğan Erden CHP’den Aday Adayı

İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

İlçemizin en aktif derneklerinden birinde başkanlık yapan Erdoğan Erden siyasi faaliyetlerde olduğu kadar sosyal etkinlikleriyle de dikkat çeken bir isim. Erden’e çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz.

Murat Açık AK Parti’den Aday Adayı

İlçemizin PESİAD üyesi genç iş insanlarından Murat Açık, AK Parti’den Milletvekili aday adayı oldu. Murat Açık beyefendi kimliği, çalışkanlığı ve üzerine aldığı sorumlulukları başarıyla yerine getiren bir isim.

Açık’a çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz.

O Bir İstanbul Beyefendisi: Rüstem Kabil AK Parti’den Aday Adayı

Pendik’te her kesimden insanın öncelikle beyefendi kimliğiyle tanıdığı AK Parti Eski İlçe Başkanı Rüstem Kabil 28. Dönem Milletvekilliği için aday adaylığına müracaat etti.  

27 Nisan 1970 Üsküdar doğumlu olan Rüstem Kabil, ilkokulu Pendik Merkez İlkokulu’nda, ortaokulu Pendik İmam Hatip Lisesi’nde ve liseyi Pendik Lisesi’nde tamamladı.

Doğan Çakmak, CHP’den Milletvekili Aday Adayı

Kısa bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi Pendik İlçe Başkanlığından, milletvekili adayı olmak üzere istifa eden Doğan Çakmak, Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

Uzun yıllardan bu yana partinin hemen her kademesinde görev yapan Doğan Çakmak, örgütçülüğü, siyasi ideolojiye hakimiyeti, prensip sahibi olması ve herkes ile olumlu diyaloglar kurabilmesiyle bilinen partinin değerli isimlerinden birisi.

Dikkat Sahada Bir Duayen Var! Bülent Aydın AK Parti’den Aday Adayı Oldu

Pendik’in entelektüel isimlerinden, siyasi ve sosyal camiada ‘duayen’ sıfatıyla nitelendirilen Bülent Aydın, AK Parti’den Milletvekili aday adayı oldu.

1983 yılında Anavatan Partisi’nde politikaya başlayan ve bu partide iki dönem ilçe başkanlığı yapan Bülent Aydın, o dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın bizzat davetiyle AK Parti‘ye katıldı.

MHP Pendik’in Hedefi Yüz Bin Oy

Milliyetçi Hareket Partisi Pendik İlçe Teşkilatı kahvaltılı programda yerel basın ile bir araya geldi. Programda konuşan MHP  İlçe Başkanı Yalçın Çolak; “MHP Pendik olarak, ilçemizin en kalabalık mahallelerinde kalıcı bölge merkezleri, diğer tüm mahallelerde ise seçim süresince görev yapacak temsilcilikler açtık. Cumhur İttifakı seçimlerden başarıyla çıkacak. Bu süreçte yerel basınımız da çok önemli” dedi.

Tarık Balyalı: Tevfik Göksu’dan Özür Bekliyoruz

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun depremle ilgili farklı zamanlarda yaptığı açıklamaların montajlanması ile oluşturulan videoyu paylaşması gerilim yarattı. Olayla ilgili CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı; “Tevfik Göksu’nun  yaptığı konuşmada yer verdiği videonun montajlanmış olduğu ortaya çıktı. Açıkça bilinçli olarak halkı yanıltma amacı güden bu video için AK Partinin özür dilemesini  bekliyoruz” diye konuştu.

AK Parti’nin “Dava Adamı” Müslim Şahin, Aday Adayı oldu

AK Parti Pendik’teki önemli isimlerinden Müslim Şahin, AK Parti İstanbul 1. Bölge’den milletvekili aday adayı olarak başvuru yaptı. Şahin yaptığı açıklamada, “Bismillah diyerek müracaatımızı yaptık. Rabbim, milletimize layık hizmetler yapmayı ve sayın Cumhurbaşkanımızın bir nebze yükünü almayı bize nasip eylesin” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedelerimize 15 Bin Lira Taşınma Yardımını Bugün İtibarıyla Ödemeye Başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evini taşıyacak depremzedelere, 15 bin liralık taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlayacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde incelemelerde bulundu.