SOĞAN KULLANIM ALANLARI

  • Kulak problemi olanlar için kulak damlatılması uygundur.
  • Çiğ olarak tüketilebilir.
  • Fırında közlen şeklinde de kullanımı uygundur. Közlenmiş soğanı lapa yapıp yaraların, çıkıkların ve burkulmaların üzerine uygulayın.
  • Çiğ soğanı kaya tuzuyla ya da çiğ şekilde tüketmek; balgamı temizler, mideyi kuvvetlendirir, iştahı açar, lenf bezlerini artırır ve tükürüğü artırır.
  • Sarılık hastalığı için su pişirin ve öyle kullanın.
  • Öksürük ve nefes darlığı; soğanı ince ince doğrayın ve üzerine 100 gr kadar bal dökün ve en az 3 saat boyunca bekletin. Bekledikten süzün ve gün içerisinde tatlı kaşığı ve yemek kaşığıyla tüketin. Ya da direk soğan suyuyla balı karıştırın ve tüketin.
  • Egzama için; Eşit miktarda soğan suyunu ve kekik suyunu karıştırın. Egzama olan bölgelere uygulayın. Günde 2-3 defa uygulayın. Ya da kekik suyu yerine elma sirkesini de koyabilirsiniz.
  • İltihaplı yaralar için; Soğanı ince ince kıyın ve dövün üzerine bal ilave edin ve yaralara uygulayın.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.