Pendik Haber Girişi : 15 Nisan 2024 12:44

Şehit Astsubayın Vasiyeti Gerçekleşiyor: Lösemi Hastası Çocuklara Pendik Türk Kızılay'dan Nakdi Destek

Şehit Astsubayın Vasiyeti Gerçekleşiyor: Lösemi Hastası Çocuklara Pendik Türk Kızılay'dan Nakdi Destek
Şehidin silah arkadaşları tarafından çekilen bir videoda dile getirdiği istek doğrultusunda harekete geçen Kızılay, Ataş'ın vasiyetini yerine getirmek için çalışmalara başladı

Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın vasiyeti gerçekleşiyor. Türk Kızılay Pendik Şubesi ve Genç Kızılay Pendik İlçe Başkanlığı, Ataş'ın isteği üzerine Elazığ'da lösemi hastası çocuklara nakdi destek sunuyor.

 

Şehidin silah arkadaşları tarafından çekilen bir videoda dile getirdiği istek doğrultusunda harekete geçen Kızılay, Ataş'ın vasiyetini yerine getirmek için çalışmalara başladı. Ataş'ın, "Eğer ölürsem biriniz veya anlaşın bir şekilde bir lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca bütün masraflarını okul vesaire karşılayın, benim vasiyetim bu." ifadeleri üzerine Türk Kızılay yetkilileri harekete geçti.

 

Türk Kızılay Pendik Şube Başkan Vekili Macit Belli'nin liderliğindeki bir heyet, şehidin Kovancılar ilçesindeki kabrini ziyaret ettikten sonra, Elazığ'da lösemi tedavisi gören 14 yaşındaki Dilara ve 1 yaşındaki kardeşi Eylülnaz Acar'ın ailesine destek sunmak için harekete geçti.

 

Kızılay yetkilileri, Türk Kızılay Kovancılar Şubesi aracılığıyla Acar ailesiyle iletişime geçerek, nakdi yardımı ulaştırmak üzere çalışmalara başladı. Kızılay, gerçekleştirdiği kampanya kapsamında toplanan yardımları Acar ailesine iletecek.

 

Acar ailesi, Kızılay yetkililerinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Kızılay yetkilileri ise hastalara destek sunulması için daha fazla yardım çağrısında bulunarak, hayırseverlerden duyarlılık beklediklerini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.