Siyaset Haber Girişi : 23 Kasım 2023 17:07

Sait Urulu Pendik Belediye Başkan A. Adayı Oldu

Sait Urulu Pendik Belediye Başkan A. Adayı Oldu

Halen Dublin Üniversitesinde siyaset bilimleri ve kamu yönetimi bölümünde yüksek lisans ve doktorasını yapmakta olan Sait Urulu; iş insanı, siyasetçi kimliğinin yanı sıra entelektüel birikimi ile de değerli bir isim. 

Bölgemizin seçkin iş insanlarından ASYA Grup Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sait Urulu Pendik Belediye Başkan Aday Adayı olarak resmi müracaatını AK Parti İlçe Başkanlığına yaptı.

Urulu’nun aday adaylık müracaat belgesini kendisini karşılayan AK Parti İlçe Başkanı Özer Sarıkaya aldı.

Pendik Yenişehir mahallesinde ikamet eden 1976 Ordu Fatsa doğumlu Urulu, Anadolu İmamhatip Lisesini bitirdikten sonra, İktisat Fakültesinden mezun olarak iş hayatına atıldı.

Lise dönemlerinde Refah Partisi ile siyasete başlayan Urulu, 2018 yılında Ordu milletvekili aday adayı, 2019 yılında Fatsa belediye başkan aday adayı oldu.

Siyasetin yanı sıra iş dünyasında da geniş bir çevreye sahip olan Sait Urulu, sivil toplum örgütlerinde de önemli görevlerde bulundu. Halen Pendik Ordulular Derneği başkan yardımcılığı yapmakta.

Çevresinde pozitifliği, dürüstlüğü, yardımseverliği, sözünün eri tavrıyla tanınan ve takdir gören Urulu, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Pendik Belediye Başkan aday adaylığı ile ilgili gazetemize bir değerlendirme yapan Urulu; “Yaşadığım şehre ve insanlarına hizmet etmek için yola çıktım.  Bu bir bayrak yarışıdır ve bayrağı daha ileriye taşımak için yapılan bir girişimdir. Tüm aday adayı arkadaşlarıma bu yolda başarılar diliyorum. Kişisel olarak AK Parti’nin Türkiye’de, İstanbul’da ve Pendik’te oy oranını artırmak, Türkiye’nin Yüz Yılına yakışır hizmetler üretmek üzere birçok kıymetli projem mevcut. Şunu da ifade etmek isterim ki ben şahsi bir ikbal peşinde değilim. Bu sürecin sonunda aday olarak gösterilmesem de partim için çalışmaya, olumlu her türlü icraata destek vermeye devam edeceğim. Sonuçların herkes için hayırlı olmasını dilerim” dedi.