Sağlık Haber Girişi : 01 Şubat 2022 13:21

Sağlığınız Bizim İçin Önemli

Sağlığınız Bizim İçin Önemli

Soğuk Günlerin En Sıcak Molaları İçin Kış Çayı Nasıl Demlenir?

Farklı demleme seçenekleri ile hazırlanabilecek kış çayı tarifleri, oldukça pratik ve kolay bir sekilde hazırlanabilir. Demleme seçimlerini belirleyen şey, karışımda kullanılan malzemelerin çeşidine göre değişebilir. Kök bitkiler için kaynar suda bir süre pişirerek, yaprak bitkiler için ise önceden kaynatılmış suda, birkaç dakika yaprakların demlenmesini bekleyerek tariflerinizi en iyi şekilde hazırlayabilirsiniz. Sonrasında tatlandırma seçenekleri ile içime hazır hale getirebilirsiniz.

Bol Bitkili Kış Çayı Tarifi

Oldukça faydalı yapraklardan, çiçeklerden, meyvelerden ve baharatlardan meydana gelen bol bitkili kış çayı, soğuk kış aylarında kendinizi iyi hissetmeniz için destek oluyor. İçerisinde yüzyıllardır hem lezzeti hem iyileştirici etkileri nedeniyle yaygın olarak tüketilen bitkilerin yer aldığı bu tarif, marketlerden ve aktarlardan kolayca bulunabilecek malzemelerden oluşuyor.

●             2 yemek kaşığı ıhlamur

●             2 yemek kaşığı kuşburnu

●             1 yemek kaşığı ada çayı

●             1 yemek kaşığı hibiskus

●             3 tane okaliptus yaprağı

●             2 tane zencefil

Bol Bitkili Kış Çayı Nasıl Yapılır?

Hazırladığınız karışımdan bir fincan için bir tatlı kaşığı almanız yeterli oluyor. Bir fincan soğuk suya bir tatlı kaşığı kış çayı karışımından ekleyip, bir cezvede yaklaşık 4 veya 5 dakika kaynatabilir, ardından bu karışımı süzerek tüketebilirsiniz. Oldukça ferahlatıcı bir kokuya ve yumuşak bir içime sahip olan bu bitki çayını dilerseniz limon ve balla tatlandırarak da içebilirsiniz. Cam bir kavanozda muhafaza edebileceğiniz bu karışımla toplamda 10-12 fincan çay hazırlayabilirsiniz.