Pendik Gazetesi

Restoran ve Kafe işletmecilerinden 5 Öneri

Salgın başladığından bu yana alınan kapatma tedbirleri özellikle restoran ve kafeleri zor durumda bıraktı.  Pendik Gazetesi olarak da ‘Pendik Esnafı ile Röportaj’ yaparak sektörün sıkıntılarını yazmıştık.

Sektör temsilcileri de işletmelerin tekrar açılması için aşılanma önceliği dahil 5 maddelik öneride bulundu.

Kayıplar çok oldu

Salgının başladığı günlerde kapatılma kararı alınan işletmeler sadece yaz döneminde belli bir süre ve saatler arasında açılabilirken, salgında ikinci dalganın yaşanmasının ardından da yeniden kapandı. Bazı işletmeler bu süreçte eve servisle ayakta kalmaya çalışsa da, birçok restoranda eve servis hizmeti verilemediği için büyük ciro kayıpları yaşandı.

İşletmeler bir daha açılmama tehlikesiyle karşı karşıya

İşletmeler kira ödemelerini yapamayacak duruma düştü. Hatta sektör temsilcilerine göre eğer açılma süresi daha da uzarsa işletmelerin yüzde 30’u bir daha açılamama tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. Kısa çalışma ödeneği ile çalışanlarının maaşlarını ödemeye çalışan işletmeler, tedarikçilerine olan borçlarını da ödeme noktasında büyük sıkıntı yaşıyor. Bu da tarladan başlayan ve restoranlara kadar uzanan tüm sektörleri bir hayli zorluyor.

Yeme-içme sektörü de yaşanan bu durumun ardından açılmak için çağrıda bulundu.

Sektör temsilcileri özellikle 5 konuya dikkati çekti.

5 maddede restoranlar nasıl açılsın?

  • 1- Restoranlar bir an önce ‘en sert tedbirlerle’ açılsın, alınan tedbirlere uymayanlar gerekirse kapatılsın.
  • 2- Müşteriler HES koduyla restoranlara giriş yapsın.
  • 3- Aşılamada yeme-içme sektörü çalışanlarına öncelik verilsin, risk en aza indirilsin.
  • 4- Hijyen kuralları en katı şekilde uygulansın burada tavize izin verilmesin
  • 5- Masalar arası sosyal mesafeye dikkat edilsin, uymayanlar cezalandırılsın

 

Beğen FAVORİ YORUM OKU
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
0
Bu paylaşım hakkında düşüncelerinizi öğrenmek isteriz, lütfen bir yorum yapın.x
()
x